ti guarda dal Grande Inquisitor

Aida in De Munt [terug]

Opmerkingen ...

3

van Pieter <pykb@...> op zaterdag 23 oktober 2004 om 0:04

In een directe vergelijking wint Pappano voor mij het toch van Ono. De radio-uitzending uit 2002 met Pappano geeft goed vergelijkingsmateriaal. Het is moeilijk te zeggen waaraan dat ligt, maar volgens mij schuilt em het vooral in het feit dat Pappano vanuit de dramatiek van het verhaal dirigeert (de gevoelsmens, m.a.w.), en Ono voornamelijk vanuit de partituur (verstandsmens). Ono weet zeker fantastische instrumentale details naar voren te halen, maar Pappano voelt m.i. in de verhaallijn 'natuurlijker' aan, in elk geval in Verdi.

2

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op donderdag 21 oktober 2004 om 8:29

Margo,

K. Ono was - zoals verwacht - wederom verbluffend. Wat een diriginent ! Wel een tikkeltje sneller dan Harnoncourt, maar het slotduet onder Harnoncourt is mooier, zo heel traag en gedragen. Prachtig !

Muzikale groeten,

Sven De Boeck

1

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op maandag 18 oktober 2004 om 12:01

Margo,

Hoe was de directie van K. Ono ?
Zijn Peter Grimes en TannhaŘser waren zeer boeiend, om niet te zeggen uitmuntend. Ik ben dus zeer benieuwd naar zijn aanpak van deze bijzonder georkestreerde opera.

Eigenlijk verwacht ik zoiets Ó la Harnoncourt : transparant met duidelijke te onderscheiden orkestpartijen maar toch met genoeg 'body'.

Muzikale groeten,

Sven De Boeck.

PS : Margo, bespreek je de laatste 'Il barbiere di Siviglia'-opname op Nightingale Classics niet ?
Een fantastische live-opname : Ralf Weikert dirigeert subliem en Vladimir Chernov zingt - naar mijn bescheiden mening - de beste Figaro ooit op CD.