ti guarda dal Grande Inquisitor

Götterdämmerung in Luik [terug]

Opmerkingen ...

5

van Tristan <tristanfaes@...> op maandag 11 oktober 2004 om 0:09

Ben vandaag geweest, en had het geluk (volgens mij toch) dat Hagen een vervanger was. EN niet zomaar één: Kurt Rydl. Ik vond hem schitterend. Bij de rest van de cast vooral Woodrow & Ronge, en in mindere mate de Gunther en Gutrune. Het orkest was meestal zeer goed, maar de regie was inderdaad om vragen bij te hebben...
Groetjes

4

van Tristan <tristanfaes@...> op zondag 3 oktober 2004 om 12:40

Je laatste woorden vatten het perfect samen, Margo: een prestige-project.
Ik hoor de Ring graag, maar soms lijkt het te veel of een intendantschap niet voldaan heeft wanneer er geen Ring geweest is...

3

van Margo <margo@...> op zondag 3 oktober 2004 om 11:41

Voor een onderneming als de RING, zou samenwerking een kostendrukkende oplossing kunnen zijn... maar volgens mij alleen voor wat de decors en de kostuums betreft, en (misschien) voor de repetitiekosten. Want ik betwijfel of de top-Wagnerzangers veel "korting" zullen geven omdat ze toevallig vier reeksen van dezelfde productie in vier verschillende huizen moeten zingen.

Trouwens, als het resultaat dan lijkt op dat gedrocht van OEDIPUS REX, dan liever niet. Die enscenering was op maat gemaakt van het Koninklijk Circus en bij de verhuis naar bijvoorbeeld de Vlaamse Opera bleef er van dat concept niets over (voor zover je Werner Van Mechelen in koersbroek een concept kunt noemen). Maar dat betekent niet dat het niet anders kan. Als een vooruitziende regisseur en decorbouwer van in het begin rekening houdt met de specificiteiten van de vier huizen, is het a priori niet onmogelijk.

Anderzijds is een Ring-cyclus ook altijd een prestige-project... en welke Belgische operadirecteur zou dat willen delen met een van zijn collega's ?

2

van Tristan <tristanfaes@...> op zaterdag 2 oktober 2004 om 22:55

Voor alle duidelijkheid, Marc: ik speel niet graag de zwartkijker.
Toch een bedenking: als onze 3 nationale operahuizen nu eens zouden samengewerkt hebben voor de Ring. Voor Oedipus Rex is het enkele jaren geleden gelukt, en voor de Ring zou het kunnen geholpen hebben om echt goede Wagnerzangers te kunnen betalen.
Want, eerlijk gezegd: ik ben benieuwd naar de cast die de Vlopera met hun beperkt budget bijeen gaat brengen...
Laat ons toch maar hopen

1

van de palmenaer marc <marcdepalmenaer@...> op vrijdag 1 oktober 2004 om 18:01

Dag Margo,
Als onze Vlaamse Opera er in slaagt om nog 10 procent beter te doen,dan zal Vlaanderen vanaf 2005 een Ring zien waar we fier mogen op zijn.
Laat ons alvast duimen!!!

Fijn weekend,
Marc.