ti guarda dal Grande Inquisitor

September 2004 [terug]

Opmerkingen ...

5

van Tristan Faes <tristanfaes@...> op vrijdag 3 september 2004 om 19:10

Oh ja. Het zal je allicht niet verwonderen, maar Quasthoff's recital in Salzburg was zeer goed. Voor mij soms een beetje té ruw, maar een prachtige stem. Vooral Schubert ligt hem fantastisch (vind ik toch).
Hampson zelf had het 'geniale' idee een marathon-avond te doen rond Dvorak. 8 euro, best OK, dacht ik. Maar een liederavond die duurt van 19.30 tot 23.30 is voor de concentratie vrij indigestief. Dan verteert Wagner véééééééééél sneller!
Wat ik daar wel heb onthouden is een schitterende jonge DUitse bas Georg Zeppenfeld. Tip van de week zullen we zeggen

4

van Margo <margo@...> op vrijdag 3 september 2004 om 18:13

Het probleem met Hampson is dat hij nogal wisselvallig is...

Ik heb al verschrikkelijke dingen van hem gehoord (zijn Winterreise in Gent was bv. zo'n verschrikking), maar ook ronduit schitterende uitvoeringen (Wunderhorn-liederen in Schwarzenberg, bv.). Maar je hebt overschot van gelijk wat Rieger betreft. Hij is niet "één van" maar simpelweg "dé" geniaalste liedbegeleider die er tegenwoordig rondloopt. Hem Wolf horen spelen, is - wat mij betreft - al reden genoeg om naar dat concert te gaan.

Over Andsnes kan ik nog niet echt oordelen. De enige keer dat ik hem gehoord heb, moest hij een onbekwame zanger begeleiden en dat zal ongetwijfeld zijn pianospel negatief beïnvloed hebben. Misschien als hij met echte zangers werkt, wel een degelijke pianist is.

3

van Tristan Faes <tristanfaes@...> op vrijdag 3 september 2004 om 17:57

Een recital van Thomas Hampson onder 'interessante concerten' vermelden lijkt mij de laatste tijd sterk overdreven. Tenzij een showverkopende Amerikaan wiens hoogte verdwenen is, en die interpretatie verwart met kitsch als interessant beschouwt.
Wolfram Rieger daarentegen is één van de geniaalste liedbegeleiders van het moment, NET ALS LEIF OVE ANDSNES BESTE MARGO!
Groeten

2

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op dinsdag 24 augustus 2004 om 12:19

Buiten Gheorghui en een paar andere concerten (3de symphonie van Mahler in Bozar olv Z. Mehta op 3/09!)
is dit het begin van een lied-en vooral-operaseizoen dat menige opera-fan zal doen geeuwen van verveling.

In november richt ik mijn schreden naar La Forza del Destino in Londen met S. Licitra en V. Urmana en olv Riccardo Muti.
Dat gaat wat anders zijn ... Leve Londen, Parijs en Amsterdam dit jaar !

Muzikale groeten,

1

van Pieter <pieter.bijlsma@...> op dinsdag 24 augustus 2004 om 2:07

... "Anne Teresa De Keersmaeker regisseert, hopende om de miskleun van "I due Foscari" te doen vergeten."...
Tevergeefs gehoopt... Had ze zich maar aan haar eigen uitspraak gehouden dat ze niet nog eens een opera zou regisseren...