ti guarda dal Grande Inquisitor

Madama Butterfly in het Muntpaleis [terug]

Opmerkingen ...

4

van Kris Cornelis <cornelis.vanhaute@...> op donderdag 9 februari 2017 om 16:17

Ik zag gisteren de eerste bezetting.
Maar eerst wat over de regie. Ik betrapte me er gisteren regelmatig op dat ik helemaal niet meer naar de "pop" keek, maar enkel naar de "geest" van Butterfly (van vlees en bloed en zeer goed geacteerd). Wat natuurlijk maakte dat er inderdaad geen sprake was van interactie tss Pinkerton of Sharpless. En wat de hele handeling nog wat "trager" maakte dan ze al was geregisseerd.
Het decor leverde enkele mooie plaatjes op, maar wat zijn we daar mee? Die grote rechthoekige platen (mega TV schermen?) van het eerste bedrijf die wat ronddraaiden: moesten die de vleugels van de vlinder voorstellen ?
Gelukkig waren de stemmen beter: een schitterende Alexia Voulgaridon (Butterfly) met een stem als een romige, rijke, wat rijpe Renata Scotto. Maar ook haar piano-stem (zelfs in de hoogte) was meer dan acceptabel. Marcelo Puente (Pinkerton) was OK. Aris Argiris (Sharpless) was inderdaad schitterend.
Orkest speelde goed, misschien inderdaad wat traag. Maar wat me vooral stoorde was dat er geen drama in zat, geen dreun in de maag... alles was zo braafjes. Butterfly is nu wel geen Elektra maar toch...
En voor de rest:
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
Weg met die tent. De pint waar ik het enkele recensies gelden over had in café La morte subite: wel, ik denk dat het een vat wordt.

3

van Jan <jan_vdb@...> op maandag 6 februari 2017 om 20:04

Niets van aantrekken, Simonne... We hebben nog niet achterhaald van waar die frustratie komt, maar onze Ricci is altijd zo negatief over alles en iedereen - zeker als het over de Munt gaat. Gewoon negeren.

2

van Simonne De Vos <devos.simonne@...> op vrijdag 3 februari 2017 om 19:14

Beste Ricci,
Altijd positief blijven....zeker in deze duistere tijd! En ik heb de indruk, dat de man ook "good looks" heeft.... dus meegenomen!
Leggen we de lat niet té hoog? Ik refereer naar de recensie over Jonas Kaufmann....? Tijd nemen om te "mogen" herstellen.....!!!!
Geldgewin én korte carrière.... beogen we deze operaevolutie ? Intriest!

1

van Ricci <riccifrederic@...> op vrijdag 3 februari 2017 om 13:42

Een schitterende Sharpless; tsja als we het daarmee moeten doen......