ti guarda dal Grande Inquisitor

Die Zauberflöte in Antwerpen [terug]

Opmerkingen ...

1

van Kris Cornelis <cornelis.vanhaute@...> op woensdag 21 december 2016 om 12:59

Grotendeels mee eens.
De zaal zat gisteren halfvol scholieren/studenten die nogal eens durven babbelen... Maar toch slaagde Lore Binon erin de zaal muisstil te krijgen bij "Ach, ich fühl's". Voordeel van al dat jong geweld in de zaal is dat je meer natuurlijk, spontaan, warm - echt gemeend - applaus krijgt. En dat kreeg ze. Nu maar hopen dat ze niet te "zware" rollen gaat zingen. Ik zie haar graag terug.
Kenneth Tarver beviel mij best. Enkel in de hogere forte noten klonk hij lichtjes benepen. Hulkar Sabirova had gisteren wellicht een betere dag dan op 14/12 want ook haar 2e aria nam ze zonder moeilijkheden.
Met de 2e visie op de regie ben ik inderdaad er meer van gaan houden. Soms lijkt iets totaal stom (wapen) maar later komt dat dan "goed van pas".
Jan Schweiger lijkt mij geen slechte dirigent. Hij laat het orkest spelen volgens de noden van de zangers, zonder zijn eigen visie te laten verwateren. Wat trager waar het kan/nodig is, wat vlotter waar het noodzakelijk is. Je hoorde goed dat hij "in dienst" stond van Hulkar Sabirova (tempowisseling bij de coloraturen) en Lore Binon (een "slecht getimde" inzet die hij onmiddellijk corrigeerde). Kortom: een echte "kapellmeister".
Mooie avond gisteren.