ti guarda dal Grande Inquisitor

Preludium tot de Nationale Feestdag in het PSK [terug]

Opmerkingen ...

2

van Louis Roose <louis.roose@...> op woensdag 22 september 2004 om 23:06

Graag zou ik wel een concert met Hélène Guilmette meemaken, ze is een streling voor het oog, en een fantastische sopraan, een van de weinige die geen monotome metaalklank in haar stem heeft, ze heeft me echt ontroerd...........Jammer dat ik er niet bij was.

1

van wim <wim.verdonck@...> op woensdag 21 juli 2004 om 14:50

inderdaad, het beethovenconcerto met de drie juffrouwen kon mij ook niet echt overtuigen. dan deed de brabançonne me eerder wel kippenvel krijgen (was het een plotse opwelling van vaderlandse trots of stond de airco in het PSK te hoog?). de celliste speelde haar partij echter wel met héél veel overtuiging (haar gelaatsexpressie deed me denken aan chuckie uit poltergeist). het ingetogen bisnummer van het trio vond ik dan weer wel erg geslaagd.

maar de kers op de taart was zonder enige twijfel hélène guilmette. zij kan zingen, en met veel nuance en emotie. haar gounod klonk als champagne en haar bellini was intriest. ze doet dat met een ongelooflijke naturel en zonder gekunstelde smoelentrekkerij, iets waar torbey zich wel eens durfde aan te bezondigen. het was de eerste keer dat ik haar hoorde en ze heeft me met haar présence en sypatieke glimlach al meteen ingepakt!

margo, bedankt voor de mooie avond.

w.