ti guarda dal Grande Inquisitor

De Munt 2016-2017 [terug]

Opmerkingen ...

10

van Jan <jan_vdb@...> op zaterdag 26 maart 2016 om 16:55

Tja, die frustratie moet van ergens komen, nietwaar? Geef zelf anders een woordje uitleg als je geen complottheorieën wilt. Want de meeste van je argumenten zijn gewoonweg onwaar.

Ik heb nooit beweerd dat "alles goed is aan de Munt", maar jij breekt alles gewoon systematisch af. Ik herinner me zelfs een reactie waarin je een productie afbrak zonder ze ook maar gezien te hebben, met als argument "het is in de Munt, dus het zal wel slecht zijn". Van arrogantie gesproken...

Ik werk helemaal niet in de Munt, maar ben er wel mee vertrouwd. net als met de opera van Antwerpen/Gent trouwens.

Dat jij Bostridge slecht vindt is jouw probleem, maar daarom zeggen dat iemand geen oren of geen smaak heeft? Je zou beter eens in een spiegel kijken...
Bovendien overdrijf je ook weer met de hoeveelheid Macbeths. Ze werd gespeeld in de Munt in 2001 en 2010. Die van volgend seizoen had een herneming van die van 2010 moeten zijn, maar door de vertragingen met de werken kon deze technisch gezien niet gespeeld worden werd geopteerd voor een nieuwe productie. Je zit namelijk met een hele cast zangers die contracten hebben.

Ik heb in de Munt onder De Caluwe trouwens ook al bomvolle zalen gezien voor recitals... Marie-Nicole Lemieux, Philippe Jaroussky, Bejun Mehta,...
Ik kan niet spreken van de Mortier-recitals, zó oud ben ik niet. Mjin operabezoeken zijn begonnen onder Foccroule.

9

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op maandag 21 maart 2016 om 12:31

OK, over "weer" Macbeth ben ik het wel enigszins eens, maar verder zie ik de overzure afbreking van de Muntprogramatie (en waarschijnlijk binnenkort Vlaamse Opera) gewoon als een obligaat jaarlijks weerkerend verschijnsel... gewoon negeren!

8

van ricci <riccifrederic@...> op zondag 20 maart 2016 om 20:47

djeeezes, heaven forbid dat ik bij de Caluwe zou geauditioneerd hebben als zanger, om in die afgrijselijke producties rond te lopen zeker. Je bent een complotheorie nut.
"Ik vraag me nog steeds af" waarom volgens jou alles goed is aan de Munt/De Caluwe...De kans zit er dik in dat je d'r zelf werkt of met het huis vertrouwd bent.
Tsja als je Ian Bostridge van het beste dat er rondloopt noemt, heb je duidelijke geen oren of geen smaak. Gewoon een door EMI gepusht geitentenoortje van nul waarde, zelfs geen avquired taste.
En ja ik heb genoeg Macbeths gezien (twee aan de Mund), één aan de Vlos, er zijn andere Verdi's waarop we wachten.
Onder Mortier -ook niet mijn goeroe- zaten de recitals nochtans bomvol, bij De Caluwe soms nog niet eens halfvol...

7

van Jan <jan_vdv@...> op zaterdag 19 maart 2016 om 16:59

Lol, ik snap echt niet hoe mensen zangers als Patricia Petitbon, Ian
Bostridge, Stéphane Degout, Sally Matthews of AS Von Otter slecht kunnen noemen... Dat is gewoon van het beste dat er rond loopt en betaalbaar is.

Dat Ricci weer een dergelijk commentaar geeft had ik wel verwacht... De dag dat hij eens iets positief over de Munt zal zeggen is de Apocalyps nabij. Ik vraag me nog steeds af van waar die afkeer komt... Ik heb het eerder al gezegd: de kans zit er dik in dat hij zelf een wanna-be zanger is die bij een auditie geen rol gekregen heeft wegens te slecht, en dus zijn frustratie maar uitwerkt op online fora.

6

van Margo <margo@...> op vrijdag 18 maart 2016 om 22:47

Ja, het recitalprogramma had inderdaad een stuk beter gekund...

Nu, Massis is wel goed in een recital, en ik verwacht dat Petibon ook wel voor een onderhoudende avond zal zorgen, en Karthäuser heeft een mooi programma. En als Goerne niet teveel neuzelt, zouden zijn drie Schubertcycli een hoogtepunt kunnen worden. Anderzijds hadden Bostridge, Degout en Matthews echt niet gehoeven en ik heb ook geen al te hoge verwachtingen van het programma van Von Otter.

5

van ricci <riccifrederic@...> op vrijdag 18 maart 2016 om 21:39

ik vind er maar niks aan...en nog maar eens Macbeth...en dan die vreselijke zangers (op één uitzodnering) bij de recitals. Bij mortier waren dat hoogtepunten, nu een festijn van non-vokaal talent; ian bostridge op kop

4

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op dinsdag 15 maart 2016 om 15:24

Oei, Mariusz Trelinski, de man van de vreselijke Manon Lescaut...

3

van Sam Van Dam <sam_van_dam@...> op maandag 14 maart 2016 om 17:29

Die tote Stadt, oorspronkelijk voor vorig seizoen voorzien, zal het seizoen 2019-2020 openen (cfr. website regisseur Mariusz Trelinski)

2

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op maandag 14 maart 2016 om 12:15

Maar ik kijk zeker enorm uit naar de Lohengrin, de Penelope (al is dat spijtig genoeg slechts concertant), de Blauwbaard en de Macbeth...

1

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op maandag 14 maart 2016 om 12:00

Al bij al een interessant seizoen...
Al had ik liever eens een onbekendere Verdi gehad, zoals bv La bataglia di Legnano en van Richard Strauss bv Intermezzo. En was ergens Die tote Stadt niet voorzien?