ti guarda dal Grande Inquisitor

L'elisir d'amore in de Munt [terug]

Opmerkingen ...

3

van Jan <jan_vdb@...> op vrijdag 18 september 2015 om 10:51

@Ricci: wil je die mensen dood misschien? Het volledige koor inzetten voor Elisir, en tegelijkertijd ook Vestale en het Berlioz requiem repeteren? Er zijn drie mogelijke oplossingen:

1) een andere programmatie met minder koor
2) het hele koor op één productie zetten en een extern koor uitnodigen voor de andere
3) zoals nu gebeurt: het koor opsplitsen tussen de verschillende producties en met jonge sterke stemmen aanvullen

@Gualtier: de projecten van de academie maken deel uit van de opleiding als zanger. In conservatoria wordt er veel te veel nadruk gelegd op een solo-carrière, goed wetende dat het overgrote deel van de studenten het nooit als solist zal maken. Een kans om mee te doen aan een opera-productie is een onvervangbare ervaring die hen zeker zal helpen in de toekomst! Als advocaat of dokter moet je toch ook stage lopen?
En wees gerust, er worden strenge audities gehouden, het zijn niet zomaar "studenten" maar de crème de la crème van de jonge zingende generatie.

Als je daarbij bedenkt dat tegen 2020 bijna de helft van het koor van de Munt op pensioen zal zijn (als het niet meer is), is dit ook een mooie kans voor de Munt om nieuw talent te ontdekken want ze zullen een heel pak nieuwe mensen moeten aannemen in de komende paar jaar.

2

van ricci <riccifrederic@...> op zondag 13 september 2015 om 23:37

1. het was dus niet het volledige koor want 1/3 academie dus eigenlijk moet er niets worden aangepast?
2. en waarom 'academie' en niet het volledige koor? Die worden er toch voor betaald?!?!? Figuranten zingen niet trouwens daarom zijn het "figuranten"...

1

van Gualtier Maldé <gualtier@...> op zaterdag 12 september 2015 om 0:36

Koor-academie mijn kl... Een huis met de subsidies van de munt dat geld bespaart op professionele zangers, door 1/3 van het koor in te vullen met studenten?? Schandalig, als je het mij vraagt. Het is de taak van elk door de staat gesubsidieerd operahuis om werkgelegenheid te bieden aan beroepsmuzikanten. OF is het de bedoeling dat ze eerst enkele jaren onderbetaald werk krijgen onder het mom van "opera-academie" en zodra ze klaar zijn voor het echte werk mogen ze gaan aanschuiven bij de VDAB omdat ze teveel kosten voor de opera.