ti guarda dal Grande Inquisitor

Nathalie Stutzmann in de Munt [terug]

Opmerkingen ...

3

van Jan VDB <jan_vdb@...> op woensdag 18 februari 2015 om 17:38

Lol, Iris :) U moet zelf een blog beginnen, enkele prachtige vergelijkingen lees ik hier ^^

2

van Iris <iris@...> op vrijdag 13 februari 2015 om 7:21

Doorgaans vorm ik een makkelijk publiek. Mijn oordeel is meestal veel milder dan Margo's recensies. Maar over deze Wr valt eigenlijk weinig goeds te zeggen. En ik hou nochtans zo van Wr....
Gelukkig zat ik niet in de zaal, maar heb ik de uitvoering gisteren via Klara beluisterd. Het klonk via de radio zo belabberd dat het eigenlijk wel een vermakelijke parodie werd. Bijna hilarisch.
Zoek even op op You Tube: "Miss Piggy+I Will survive" en je ziet waar de hoge noten en de timing vandaan komen.
De subtiliteit om een ietwat introverte, gekwetste Wanderer uit te beelden ontbrak hier een beetje...
Vanaf Auf dem Flusse werden door Stutzmann alle paarden losgelaten. Ik vreesde even dat ze na Ob's unter seine Rinde ging afsluiten met een HOYOTOHOOOO! Nét niet... oef!
Rast... De piano vond hier dat er geen tijd was om moe te zijn. Allez, Mars! Prima motiverende ondersteuning voor de wandelaars naar Scherpenheuvel, maar ni echt mijn goesting voor in dit lied.
Einsamkeit... Als noch die Stürme tobten, war ich so HOYOTOHOOO nicht!!!!
In Der Stürmische Morgen overviel me dan weer het beeld van die Hexe uit het Knisper-Knasper-Knusperhaus.
Het orgeltje uit Der Leiermann had niks dromerigs, hoopvols of verlossends, maar gaf mij eerder het gevoel van zo'n horror-tekenfilm met Bach's Toccata.
God.... En ik hou zo van Winterreise...
Omdat ik Nathalie Stutzmann niet in mijn geheugen wil parkeren als "diegene die ooit Wr parodieerde", heb ik vannacht een hoop ander werk van haar gedownload. Hopelijk kan dat straks mijn beeld terug wat bijboetseren.
Hoe ik mijn Wr wél graag te horen krijg? Een jaar of 3 geleden hebben Henk Neven en Hans Eijsackers een heel mooie opname gemaakt voor BBC Music Magazine. Meer van dat graag!

1

van Melisande <diny.tecker@...> op woensdag 11 februari 2015 om 0:29

Ook in Amsterdam voerden Stutzmann en Södergren Schuberts Winterreise uit en kwam ik tot dezelfde conclusie. Zeer teleurstellend en onbegrijpelijk waarom deze musici zich opnieuw (want zo'n tien jaar geleden verscheen er een opname, die nu op CD is gezet, samen met andere Schubert liederen) aan dit werk waagden.
Het was uitzitten!