ti guarda dal Grande Inquisitor

Die Meistersinger von Nürnberg in Kinepolis [terug]

Opmerkingen ...

6

van Tristan <Tristanfaes@...> op maandag 15 december 2014 om 13:53

Ik heb deze niet gezien, maar vorig jaar in Salzburg was Volle schitterend tot het midden van de derde akte. Het is natuurlijk een dodelijk zware rol, maar tijdens mijn vertoning zat hij door zijn stem aan het slot. Ik begrijp dat dit nu niet zo was.

5

van Iris <Iris@...> op maandag 15 december 2014 om 12:33

Ik kende Dasch voordien enkel van de Scala-Lohengrin van 2012. Als Elsa vond ik haar toen wél erg goed. Het geluid van haar Eva van zaterdag viel mij toch ook een beetje tegen.
Ik denk dat haar acteerwerk wel geschikt was voor de toeschouwers op de laatste rijen van de MET, maar bij de inzoemende HD-camera's kwam het geheel soms een ietwat grotesk over.
Michael Volle was gewoon een héérlijke Sachs.
Botha heeft mij prettig verrast. Na 6 uur klonk hij nog steeds fris. (Waar in godsnaam haalt ie dat atletisch vermogen vandaan??).
De Schenck-productie is mooi om zien, maar nu is 't welletjes geweest. Ze mag voor mij nu definitief in het archief gestopt worden en ik wacht op een frisse nieuwe regie voor mijn volgende Meistersinger.

4

van jacques en nadine <nadine.roeck@...> op maandag 15 december 2014 om 7:54

dasch was niet goed en haar akteren ook niet

3

van Tristan <Tristanfaes@...> op zondag 14 december 2014 om 23:55

Margo: "vind ik leuk"

2

van Margo <margo@...> op zondag 14 december 2014 om 23:52

Dasch die als Brünnhilde klinkt... dan moeten ze in jouw cinema zeker de boxen eens nakijken :-)

1

van Francis Van Rossum <francis@...> op zondag 14 december 2014 om 10:45

Beste Inquisitor,
Blijkbaar was de geluidsinstallatie in Kinepolis Imagibraine want ik hoorde een stralende Hans Peter König en een Annette Dasch waar ik zelfs op een bepaald moment een vleugje Brünnhilde heb waar genomen.
Voor mij een 100% homogene vertolking ondersteund door een prachtig orkest geleid door maestro Levine op zijn eigen, wat trage, manier maar nooit vervelend.
Een prachtige avond !