ti guarda dal Grande Inquisitor

Chovanshchina in Antwerpen [terug]

Opmerkingen ...

4

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op woensdag 3 december 2014 om 19:42

Ik vond het een evenwaardige produktie als die van de Munt. Het toneelbeeld deed moderner aan, maar was zeker even mooi. Het slotbeeld vond ik hier indrukwekkender (er waren hier echt -weliswaar geprojecteerde- vlammen te zien). De solisten waren zeker even goed (zoniet beter). De koren waren even prachtig. Ik had ook de indruk dat het werk hier iets vollediger was - hier was er ook de scene tussen Marfa en Soesanna bij. Enfin, het waren twee verschillende, prachtige producties.

3

van Willy Faes <willy.faes@...> op dinsdag 2 december 2014 om 21:56

Ik ben het volledig eens met de commentaren over dit Russisch meesterwerk. Een uitstekende voorstelling, waar weinig of niets op aan te merken is.Prachtige koren, mooie echt Russische stemmen en een schitterend orkest. De enscenering was goed aanvaardbaar en er werd niet nodeloos geŽxperimenteerd.Ik ging zeer tevreden naar huis na deze mooie vertoning, maar ze kon mij toch niet de productie van De Munt (2003?) doen vergeten.

2

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op maandag 1 december 2014 om 10:52

Gisteren zon 30 nov naar de voorlaatste voorstelling geweest in Gent. Fantastische produktie! Solisten zonder uitzondering vocaal indrukwekkend. PRACHTIG (!) zingende koren! Heel goede dirigent en orkest (oa heel mooi gespeelde prelude van I en perzische dans bij Khovansky). Sober maar uiterst efficient decor (verschuifbare gebogen wanden met prachtige (!) schaduweffecten) en bij momenten totaal mooie scenebeelden. En bv indrukwekkend slotbeeld! De actualisering was heel consequent gedaan en riep heel hedendaagse toestanden op (de Strelsy als oproerpolitie !) Het enige ietwat belachelijke (en onbegrijpelijke moment) moment waren de soldaten van Peter de Grote (bij de begenadiging van de Strelsy) in hun gele pakjes en gekke hoofdjes, die als een rugbyteam komen opgehuppeld (?). Maar dat was slechts een detail in een verder grandiose voorstelling! Produktie van het seizoen? De lat ligt alvast heel hoog!

1

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op maandag 3 november 2014 om 11:38

En dat na Daphne en Elektra die wat mij betreft daar ook al voor in aanmerking kwamen! Goed bezig! Ik ben benieuwd voor Khovantchina!