ti guarda dal Grande Inquisitor

IMKEB 2004 - Finale, dag 2 [terug]

Opmerkingen ...

4

van Ricci <riccifrederic@...> op donderdag 27 mei 2004 om 0:14

1. Van Kralingen was de ENIGE wiens commentaar iet of wat de moeite was op TV, dat ze de zangers verdedigde was haar goed recht en bovendien uitermate gerechtvaardigd na de stupiede opmerking van het genie Clemeur over het publiek. Van een dédain gesproken.
2. Williams was " joke" goed middenregister, goede piano's maar da's dan ook al. De trovatore was a joke, de Chimène een karikatuur.
3. Lotte, ondanks irriterende houding, was qua stem de beste mannelijke stem.
Gevolgd door de Koreaan wie nog veel en hard zal moeten werken, maar getalenteerd is die jongen.
4. Torbey greep TE hoog met de Rossini, maar kom er zit talent in die jongen. Moet dringend bij een goeie Italiaan of geronnemeerde bas scholing gaan volgen.
5. De Syrische was heel goed in de Faust , ik vind de kritiek te streng op haar. alhoewel de stem soms wat houterig klinkt.
6. Het jureer systeem zit vol hiaten en moet gewijzigd worden.
7. Dat Clémeur Lella Cuberli een Turkse noemde op de rtbf was de joke of the competition.
8. Al bij al en dit in tegenstelling tot al het geblaat van de in-crowd vond ik het niveau deze keer even laag of lager dan de vorige edities.
Afschaffen die wedstrijd, het heeft echt geen enkel nut. Verviers zal wel volstaan en moet dan maar wat meer financiele steun krijgen.
9. Wat onze vriend website manager in Schendel gehoord heeft, mag joost weten. Ik hoorde totaal iets anders. Pas op ik ontken niet dat ie talent heeft maar d'r is iets mis met die gast qua stemtechniek en stemclassificatie.
R.

3

van Jody Paulus <jpaulus@...> op vrijdag 14 mei 2004 om 17:58

Ik kan mij niet helemaal vinden in de bespreking van de kandidaten van vandaag. Over onze Russische vriend zou ik willen zeggen dat ik zijn Boris ook niet echt fameus vond. samen met die koreaan snap ik niet wat zo iemand in de finale komt zoeken.

Mij kon sobotka trouwens ook niet helemaal overtuigen, daar waren haar colloraturen veel te onverzorgd voor en haar ademhaling was verre van perfect.

2

van Geert <vancanegem@...> op vrijdag 14 mei 2004 om 10:33

Hallo Margo,

Het viel mij eigenlijk gisterenavond nogal tegen. Guilmette was voor mij eigenlijk het beste en ik ben benieuwd wat ze gaat doen de volgende avond.
De bas was mooi begonnen met zijn Boris maar Wotan was absoluut niet zijn ding. Het is zeer dom om dit te kiezen voor een wedstrijd (misschien wou hij wel de jury imponeren maar daarvoor had hij het toch iets beter moeten doen). Zijn franse aria was ook niet echt wat je ervan zou verwachten en de laatste (Russische) aria waren enkel nog wat stuiptrekkingen ...
Toen ik thuis kwam heb ik het nog wat op TV gevolgd en toen viel mij echt wel op dat het totaal anders overkwam.
Benieuwd naar morgen.
Groeten,
Geert

1

van r. verheul <renske_verheul@...> op vrijdag 14 mei 2004 om 5:37

Hoi,

Tof, zo'n trouwe bezoeker van de Koningin Elisabeth Wedstrijd die ook de moeite neemt te analyseren wat er al of niet schort aan de zangers.
De barokke stukken heb ik helaas niet kunnen horen; was niet op tv (en de website van canvas - hoe werkt die in godsnaam? Lastig te vinden wat je zoekt daar.) dus ik moest het als televisiekijker doen met de opera-stukken.
Ik kan me bijna in alles vinden wat je schrijft. Sommige dingen zijn lastig om te beoordelen als tv-kijker omdat het natuurlijk via de microfoon tot me komt en het dan minder opvalt als een stem opgeslokt wordt door het orkest of juist te veel ruimte neemt.
Wel kreeg ik ook de impressie bij de Amerikaanse Mary Elizabeth Williams dat ze zich stond in te houden. Op tv kwam haar stem daardoor 'klein' over terwijl het ook wel duidelijk was dat zij zo groot is en waarschijnlijk ook over een ongelooflijk 'apparaat' beschikt. Ik vond haar interessanter dan de Syrische hoewel ik haar (Williams') dictie abominabel vond. Dat waren geen woorden meer maar klanken.
Bij de Rus haakte ik min of meer af. Wat een rotkop, en wat een rotgeluid kwam daar uit, vooral als het hard moest. En dat moest nogal eens. Als een leeuw die te vaak brult.
Afhaken deed ik helemaal bij de nagesprekken waar mijn bla-bla landgenoot Miranda van Kralingen het nodig vond 'het op te nemen' voor de zangers. Alsof iemand overmatig kritisch over ze was!
Door je aantekeningen ben ik zeer benieuwd geworden naar Hélène Guilmette en Johannes Schendel.