ti guarda dal Grande Inquisitor

Vlaamse Opera 2014-2015 [terug]

Opmerkingen ...

11

van wim <wim.verdonck@...> op donderdag 8 mei 2014 om 12:37

@Stefan: we gaan de nozze volgend seizoen toch voor de vierde (!) keer op ons bord krijgen, hoor. Clémeur had 'm ook al 2 keer hernomen...

10

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op donderdag 8 mei 2014 om 10:59

Ja, dat denkt U juist...

9

van Peter Franken <p.w.franken@...> op donderdag 8 mei 2014 om 10:26

In 1997 heb ik die Cosi gezien, waarin na de pauze het decor was gespiegeld. Is dat de productie die nu wordt hernomen? En de Nozze met de steeds lager wordende serres?

8

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op donderdag 8 mei 2014 om 8:56

Ik dacht dat ik die serre-Nozze (heel mooie enscenering overigens) 'nog' maar 2x gezien heb daar waar FC DE Kampioenen .... help !!! :-( ;-( ;-( !

7

van Wim <wim.verdonck@...> op woensdag 7 mei 2014 om 19:58

Pfff, drie Mozarts steken mij ook wel wat tegen. Zeker de serre-nozze die qua aantal hernemingen al aardig in de buurt komt van FC de kampioenen. En helemaal niks Italiaans is ook wel een groot gemis...

6

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op woensdag 7 mei 2014 om 15:26

@Ricci: OK, misschien waren sommige van mijn bewoordingen er een beetje over (ochtendhumeur... :-( ? ) Sorry daarvoor al beloof ik niet dat het nooit meer zal gebeuren...mezelf kennende...
Er is inderdaad wat veel Mozart en tenminste één (liefst onbekender) werk van Verdi of Mascagni of een ander (liefst ook onbekender) mooi werk zou mij ook liever geweest zijn. En misschien hebt U gelijk wat de tenoren betreft in La Juive. Nietemin ben ik toch blij het werk eens live te zien (zelfs of misschien mede dank zij Konwitchny...). Ik zal met hoopvolle verwachtingen gaan naar wat me interesseert (zie vorige repliek) en DAARNA zien wat ik ervan gevonden heb...

5

van jacques en nadine <nadine.roeck@...> op woensdag 7 mei 2014 om 13:24

hier jacques en nadine
buiten elektra met theorin zien wij niets voor onze bek
verdi puccini wagner zal in het buitenland zijn
en hoe zal men weten wanneer theorin zingt
03-02-2015 requiem verdi in theatre des champs élysées
23-09-2014 angela gheorgiu in de capitole

4

van ricci <riccifrederic@...> op woensdag 7 mei 2014 om 11:48

@Steffi C: je moet toch eens dringend een 'leren lezen' cursus gaan volgen want nergens heb ik geschreven dat je een "slechte smaak" zou hebben. En ik mag inderdaad op voorhand vrezen voor de tenoren. Ik ken deze prachtopera zeer goed -nog gehoord in de KOG èn KVO -en zelfs shicoff ging er vokaal aan ten onder in Wenen.
Sacca ooit een rinuccio in de Munt is aan zijn retour toe en Furlan die ik gehoord heb als hoffman heeft ook niet de bite voor Eléazar. Dus waarom deze opera brengen als je de hoofdpartijen niet eens kunt bezetten, trouwens ff naar de website van "vlaamse opera" (what's in a name want veel vlaams is er aan dit huis niet meer aan buiten dan het belastingsgeld) geweest, Eudoxie is blijkbaar een rol die niet van tel is of zou Kotswitchie die geschrapt hebben?:) Mozart komt mijn strot uit en Elektra heb ik ook al te veel in mijn leven gehoord. En "ons en kent ons" moet uiteraard ook in de subsidiepot kunnen meegraaien, ik refereer naar operatransparant uiteraard. Voor de rest Steffie : keep cool man en ga d'r voor!

3

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op woensdag 7 mei 2014 om 9:53

Men kan natuurlijk zijn bedenkingen hebben bij sommige programmeringen (en sommigen maken daar dan ook een full-time job van...) maar Nozze en Cosi behoren tot de betere ensceneringen van Joosten en hopelijk is zijn Don Giovanni een verbetering, want die vond ik destijds de minste... Khovantchina is inderdaad lang geleden. Ik kijk uit naar Elektra met Theorin. En over La Juive ben ik heel tevreden. En Konwitchny kan heel interessant zijn al kan ik me best voorstellen dat de meningen hierover verschillen..). Voor sommigen is het blijkbaar nooit goed; of het seizoen is te 'klassiek'(dit) of 'te gewaagd' (Munt) en geeft men eens een zeldzaam werk dan wordt al op voorhand gevreesd voor de tenoren! Wat moet men nog doen???
Dus, inderdaad, mr Ricci, "Steffie C" (met zijn hopeloos slechte smaak, blijkbaar zowel volgens U als volgens de Heer Jos Hermans) gaat inderdaad proberen te genieten tot spijt van wie het benijdt! En blijf jij inderdaad maar lekker thuis, de wereld zal U niet missen!

2

van Margo <margo@...> op woensdag 7 mei 2014 om 9:11

De drie Da Pontes zijn weliswaar geniale opera's, maar als ze alle drie in één seizoen gebracht worden, is het "des Guten zu viel"... tenzij ze het eventueel als een cyclus zouden doen. Maar dat is niet het geval en het gaat dan ook ten koste van potentieel andere producties (we hebben nu al twee seizoenen zonder bv. Verdi-opera's).

Anderzijds ben ik repertoire-gewijs wel tevreden over "La juive" en "Khovanshchina" (die van de Munt is toch al meer dan 10 jaar geleden). De prestaties van de tenors zullen we moeten afwachten. En ik ben een "fan" van Konwitschny, dus daar heb ik ook niet echt een probleem mee.

1

van ricci <riccifrederic@...> op dinsdag 6 mei 2014 om 22:12

huilen met de pet op, letterlijk huilen met de pet op, weer nog maar eens mozart, kovanchina toch nog niet zo lang geleden in de munt gezien etcetc en dan la Juive een prachtopera maar je hebt er wel DE tenor -eigenlijk twee want Leopold is ook niet je dat om te zingen - voor nodig en die heeft ie niet + dan die afgrijselijke regisseur....een shitseizoen als je het mij vraagt, lekker thuis blijven....Maar Steffie C mag natuurlijk altijd tickets kopen en genieten