ti guarda dal Grande Inquisitor

Lady Macbeth in Antwerpen [terug]

Opmerkingen ...

5

van Marleen Wauters <marleen.wauters@...> op woensdag 2 april 2014 om 22:30

Zaterdag werd er zo hard van katoen gegeven dat een keukenkastje mee van de muur gerukt werd. Gisteren bleek dat het helemaal niet de bedoeling was om de uitdrukking "vrijen dat de kasten van de muur komen" ingang te doen vinden. Gelukkig geen gewonden, maar het illustreert wel hoe de zangers echt alles gaven. Twee keer een prachtvoorstelling gezien, en daarbij vast nog steeds niet alles gezien. Ook muzikaal zeer sterk. En wat de oordopjes betreft, dat hadden ze beter gelaten. Het gewriemel (en dus lawaai) met die pakjes was vervelender dan even je oren dicht duwen.

4

van Dolf <adolf.lossie@...> op donderdag 27 maart 2014 om 21:38

Ook de voorstelling van gisteren beantwoordde aan de recensie van Margo. Een evenwichtige interpretatie tussen intro- en extraverte polen, geloofwaardig hedendaags theater. Stundyte is een fenomenale symbiose van actrice en zangtalent en de uitstekende casting van de overige rollen met vele sterktes en een beperkt aantal, vaak goed van pas komende minpuntjes zoals lichte leeftijdsverschijnselen in de stem bij de nog steeds indrukwekkende Tomlinson, de minder "potent" maar mooi zingende Ludha (Zinovi). Ook het koor mocht er wezen.
Vermoedelijk had het geheel nog pakkender geweest, indien Jurowski het zo'n 5 Ó 10% sneller had gespeeld. De vloeiende dynamiek van het scenische leek bij wijlen wat in te boeten door de uitgesponnen tempi, vooral in de tweede akte. Misschien net zijn dag niet, maar wel allemaal met orkestrale weelde. Een absolute aanrader. Na der Rosenkavalier en Otello een derde keer raak in de Vlaamse Opera.

3

van Margo <margo@...> op zondag 23 maart 2014 om 8:06

Ik heb niet echt een probleem met dat "changement". Op dat moment is er geen echte continu´teit nodig. In werkelijkheid verloopt er ook enige tijd tuusen hun arrestatie en het moment dat ze onderweg zijn naar SiberiŰ.

Ze hadden natuurlijk ook gewoon het doek kunnen sluiten, maar dan mis je dat spektakel. En op deze manier zie je letterlijk hoe Katerina's wereld uit elkaar gerukt wordt. En als ingenieur vond ik het ook wel boeiend om zien hoe vernuftig zo'n decor in elkaar steekt...

2

van Tristan <tristanfaes@...> op zaterdag 22 maart 2014 om 16:06

Tja, Francis...op foto's moet je je geen mening vormen he! ;-)
Ik zag de generale en kan Margo's mening voor 95% bijtreden. Enkel de decorwissel aan het eind vd 3de akte stoorde mij, omdat die de continu´teit van het verhaal brak.

1

van Francis <francis.van.rossum@...> op zaterdag 22 maart 2014 om 12:40

2 van de 3 foto's overtuigen me niet hoor !