ti guarda dal Grande Inquisitor

De Munt 2014-2015 [terug]

Opmerkingen ...

5

van ricci <riccifrederic@...> op maandag 31 maart 2014 om 13:03

klote seizoen, nothing more nothing less

4

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op vrijdag 21 maart 2014 om 13:41

Ik moet tot mijn schande bekennen dat Händel mij niet ZO interesseert (behalve dan losse aria's door bv DiDonato of Bartoli...). En ik was nog vergeten (al interesseert dat werk me ook wat minder) : Fierrabras. Dat zijn al 5 'onbekendere' werken. Inderdaad, chapeau!

3

van Margo <margo@...> op vrijdag 21 maart 2014 om 12:47

En vergeet ook de twee Handels niet. Ik heb indertijd die Alcina gezien in Amsterdam ( http://www.gopera.com/igi/?id=325 ). Dat was toen wel met Christine Schäfer (Sandrine Piau lijkt me een misbezetting).

Ik ben ook benieuwd hoe een kameropera als Jakob Lenz zich vertaalt naar de zaal van Munt...

En Ballo is één van mijn favoriete Verdi-opera's. Ik ben niet zeker of Secco al klaar is voor Riccardo/Gustavo en hopelijk heeft Iveri ondertussen haar stem teruggevonden. Petean (bekend van Duc d'Albe bij de Vlaamse opera) lijkt me wel een ideale Renato/Ankarstrom.

2

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op vrijdag 21 maart 2014 om 10:11

Op het eerste zicht was ik wat ontgoocheld met het nieuwe programma. Wellicht mis ik Wagner, Puccini of enig frans werk. Maar bij nader nadenken vind ik het wel (heel) positief dat er zeker 4 (!) ietwat tot meer 'onbekendere' werken bij zijn: Daphné, de 3 Rachmaninovs's, Il Barbiere van Paisiello en Le vin herbé! (helaas de laatste 2 concertant). Maar dat vind ik toch een positieve evolutie!
Ik hou een beetje mijn hart vast wat Warlikowski met Don Giovanni gaat doen maar wellicht kan de Fura dels Baus wel iets interessant met Ballo doen...

1

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op donderdag 20 maart 2014 om 12:32

"Le vin herbé" van Martin is zijn eigen versie van het Tristan en Isolde-verhaal en volgt (in tegenstelling tot Wagner) het oorspronkelijke verhaal (vaak tekstueel) en met een 'verteller'.
Ik heb de bewuste opname gekocht en vind het wel een interessant werk.