ti guarda dal Grande Inquisitor

Otello in Antwerpen [terug]

Opmerkingen ...

5

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op maandag 3 maart 2014 om 12:08

Fantastische produktie! Wat een cast! Kunde: in-druk-wekkend! Romeu! Mironov! En de kranige en steeds opgewekte Zedda! Het kan moeilijk beter!
En een enscenering die weliswaar "modern" is, maar verder heel "gewoon" (en heel duidelijk) het verhaal vertelt.
Het Afrikaanse melodietje stoort me niet (niemand toch?) en het platenspelertje is in die zin wel verantwoord omdat Desdemona het, evenals het lied, als een jeugdherrinering bovenhaald.
Meer van dit niveau A.U.B.!!!

4

van Wim <wim.verdonck@...> op woensdag 12 februari 2014 om 21:21

Jawel Aviel, dít is wat we willen horen en zien! "Proficiat en doe zo voort", zou ik op je rapport zetten.

3

van Hugo <hugo.delava@...> op maandag 10 februari 2014 om 19:23

De opname uit Zürich die op Mezzo te zien is komt binnen een dikke maand uit op DVD en BD: http://www.deccaclassics.com/en/cat/0743865

Als je goed zoekt kan je de opname op de kop tikken voor nauwelijks meer dan één maand abonnement op Mezzo ;-)

John Osborn heeft misschien niet het charisma van Kunde maar was een paar jaar geleden in Lausanne een onverwacht sterke Otello.

Hopelijk doen ze nog een keer Ermione...

Grtz, Hugo

2

van Eric Danneels <Eric.Daneels1@...> op maandag 10 februari 2014 om 14:17

De legendarische Zedda zal ik helaas niet kunnen meemaken tijdens onze Gentse matinee, wegens in buitenland...Ik keek er nochthans naar uit, na zijn vorige passages...Semiramide, Viaggo a Reims...Je hoeft er niet voor naar Théatre des Champs Elyséees. Deze productie loopt momenteel op "Mezzo-tv", vanuit Zürch met Bartolli enz.. Ik heb de indruk dat "Mezzo-tv" te weinig bekend is bij ons onder de melomanen.....vrienden hebben er mij een paar jaar terug eens opgewezen. . Te vinden bij Telenet in het pakket "Kids/muziek" voor 8 euro per maand...een boeiende programmatie... Het wordt voor mij de laatste voorstelling in Gent olv zijn "assistent"...Hij zal wel van de "Maestro" geleerd hebben zeker. Ik kijk vooral uit naar de cast...én de mooie productie/regie....maar dit mag helaas te weinig gezegd worden tegenwoordig.... "Rosencavalier" was de goede vorige van de Vlaamse Opera, dit seizoen. "Cenerentola" tijdens de Clémeur directie blijft ook onvergetelijk, de jonge Guy Joosten dacht ik+een ongelofelijke cast toen....

1

van Peter Franken <p.w.franken@...> op zondag 9 februari 2014 om 22:47

Ik vond het een buitengewoon goede voorstelling. Na alle Wagners uit het voorbije jaar was het een verademing om eens een goede belcanto voorstelling te kunnen bijwonen. Kunde maakte veel indruk evenals Carmen Romeu.
De voorstelling zal ook nog te zien zijn in het Théâtre des Champs Elysées met Osborn en Bartoli. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat die reeks van hogere kwaliteit zal zijn dan wat er vanmiddag te beleven viel. Geweldig ook die Alberto Zedda, een levende legende in de orkestbak.