ti guarda dal Grande Inquisitor

Bryn Terfel in het PSK [terug]

Opmerkingen ...

1

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op vrijdag 7 februari 2014 om 10:31

Hier valt weinig aan toe te voegen! (maar ik vrees dat ik het toch weer ga doen...)
Over het eerste gedeelte: Inderdaad de verbale grappen (en gelukkig niet TE veel want voor mij hoeft dat eigenlijk niet, maar ik ben dan ook zo'n droogstoppel!). Inderdaad de soms wat ver doorgedreven tekstinterpretatie - hij heeft een neiging nogal vaak sommige woorden te willen benadrukken ten koste van de zangmelodie. Maar ik neem aan dat er (alleszins voor hem!) een groot verschil is tussen het brengen van een aria in een dergelijk concert en het brengen van diezelfde aria in een operaproduktie waar dat uiteraard met veel minder persoonlijke show mag... Ook vind ik dat hij in zijn fortissimo's soms wat brult...Wat niet wegneemt dat al zijn personages heel goed getypeerd zijn (Mephisto is duivels en Falstaff is ...tja... Falstaff!).
Over het tweede gedeelte: Dat was gewoon perfect! Heel poetische Fliedermonoloog en Abendstern met enkele prachtige pianissimo-noten en een magistrale Wotan, inderdaad misschien het hoogtepunt van de avond!
Ook viel me op hoe prachtig het NOB orkest klonk. In de orchestrale delen maar ook in de Wagnerbegeleiding heb ik details gehoord die me nooit eerder opgevallen waren...Bij mijn handtekeningen-en fotojacht heb ik ook ondervonden hoe minzaam Terfel in de omgang is (wat ik wel vermoedde...). Kortom, een mooie avond dus...