ti guarda dal Grande Inquisitor

Fidelio in Luik [terug]

Opmerkingen ...

3

van Wim <wim_miranda@...> op vrijdag 7 februari 2014 om 18:53

Jennifer Wilson behoort zeker tot de wereldtop als Leonore, het is trouwens ook een straffe Brünnhilde. Je zal geen 5 andere zangeressen vinden die het zo goed kunnen zingen. Ook Todorovich vond ik bijzonder sterk en erg overtuigend. Kaufman zal wellicht nog beter zijn als Fidelio, maar daarvoor moet je wel veel verder reizen. Voor de 2 hoofdrollen alleen al loonde het ENORM de moeite. Knap gedaan !

2

van David Eseriani <davideseriani@...> op vrijdag 7 februari 2014 om 2:18

I have been this evening on February 6. Good show and a cast of high level. Magnificent Hawlata (Rocco), Cinzia Forte (Marzelline) and Jennifer Wilson (Leonore).

1

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op donderdag 6 februari 2014 om 10:41

Ik was na mijn voorstelling (zo 6 febr) toch weer iets enthousiaster. OK, het decor was misschien ietwat rommelig maar een gevangenis IS rommelig en zodoende vond ik het toch stemmig (in zijn troosteloosheid). Alleen de cel van Florestan linksonder was voor een deel van de zaal eerder onhandig, temeer daar de projektie aan de overkant niet optimaal was. Yuri Gorodetski was inderdaad degelijk als Jaquino en zag er gepast slungelachtig uit. Ik vond Cinzia Forte wel mooi klinken (en ze heeft charme).
Franz Hawlata vond ik wel goed getypeerd als Rocco en vokaal vond ik hem ook niet slecht. Thomas Gazheli vond ik persoonlijk indrukwekkend van autoriteit (maar dat alles zegt waarschijnlijk alles over mijn kennis over stemmen :-) ).
In tegenstelling tot waarschijnlijk zowat iedereen, had ik graag Debie gezien. Maar Jennifer Wilson bracht inderdaad een indrukwekkende Leonora al heeft ze haar figuur niet echt mee... Zoran Todorovich bracht in mijn voorstelling ook een heel aarzelende aanvangs "Gott..." ( men kan natuurlijk moeilijk verwachten dat hij zoals Jonas Kaufmann op zijn opname onnavolgbaar vanuit een bijna onhoorbaar pianissimo geleidelijk aanzwelt tot een fortissimo) , maar verder zong Todorovich inderdaad een mooie aria en ook de rest heel degelijk. Inderdaad een traditionele enscenering met een paar onhandigheden, bv Rocco die staat te graven en Leonora die erbij staat te kijken en af en toe één schep meegraaft- ik moest denken aan de fameuze TV-clip "als ik even 5 minuten tijd heb"...