ti guarda dal Grande Inquisitor

Dialogues des Carmélites in Parijs [terug]

Opmerkingen ...

6

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op maandag 16 december 2013 om 10:24

Het zou inderdaad vreselijk zijn moest Muette om louter politieke reden in de Munt weerhouden worden! Laat kunst en politiek toch in godsnaam gescheiden blijven! En op zich zou het al zeer interessant zijn werken als Muette en Vestale in de Munt te geven ook al zouden de produkties dan kwalitatief ietsje minder zijn...
Ik had graag de Dialogues in Parijs gezien, maar ik ga in februari al een aantal werken in Parijs zien en men moet soms keuzes maken...
Heeft overigens iemand de Falstaff van Carsen van de Met in de cinema gezien? Prachtige enscenering (één van Carsen zijn beste!), uitstekende bezetting (gedomineerd door de kostelijke Falstaff van Maestri) en uitmuntende Levine die weer back is (in rolstoel)!

5

van Peter Franken <p.w.franken@...> op zondag 15 december 2013 om 17:13

Ik heb La Muette gezien in de Comique. Voor zover ik me kan herinneren was er niet echt sprake van een coproductie met de Munt maar werd de begeleiding verzorgd door het orkest van De Munt. In diezelfde periode werden er werken in Brussel gespeeld waarvoor het orkest niet ingezet kon worden.
Sowieso vond ik de productie niet voldoen aan hetgeen je in Brussel zou mogen verwachten. Hetzelfde geldt overigens voor La Vestale dat wel een echte coproductie is van Théâtre des Champs Elysées en De Munt. Ook daar zal wel het een en ander aan verbeterd moeten worden vooraleer de voorstelling 'Muntfähig' is. Zie ook:

http://www.operamagazine.nl/buitenland/24633/wisselvallige-vestale-in-parijs/

4

van ricci <riccifrederic@...> op zaterdag 14 december 2013 om 23:49

dat zijn dan erg domme politici (zo zijn er veel zoals er ook vele domme operafielen zijn:):):):), la muette heeft met de onafhankelijkheid van Belgie niet veel te maken, niks eigenlijk als je de echte geschiedenis hebt bestudeerd, het is wel een mooi duet : amour sacre.......en een leuke opera!

3

van Simonne De Vos <devos.simonne@...> op zaterdag 14 december 2013 om 18:18

Of is de politieke druk zo groot? Want een opvoering van
La Muette de Portici ligt voor sommige politici misschien heel gevoelig?

2

van Margo <margo@...> op zaterdag 14 december 2013 om 17:27

Als het klopt dat hij na Carmen ook Muette niet meer gaat programmeren, dan vraag ik me af hoe hij dat financieel verkocht krijgt ?

Ik ga ervan uit dat in een coproductie de Munt toch ook een deel van de productiekosten moet ophoesten, ongeacht of ze die productie achteraf al dan niet gebruikt. Ze niet gebruiken, is dan weggesmeten geld. Maar blijkbaar heeft de Munt - ondanks alle andersluidende berichten - dan toch voldoende geld zodat ze zelfs de Parijse operahuizen kan sponsoren...

1

van Peter Franken <p.w.franken@...> op zaterdag 14 december 2013 om 11:24

Ik heb van Peter de Caluwe begrepen dat hij niet (langer) van plan is La Muette de Portici in Brussel te programmeren. Wel is er het voornemen om La Vestale, ook een coproductie en recent te zien in het Théâtre des Champs Elysées in het Circus uit te voeren.