ti guarda dal Grande Inquisitor

Cosi fan tutte in de Munt [terug]

Opmerkingen ...

2

van Frederick. <frederick.vangysegem@...> op zondag 16 juni 2013 om 1:13

Vanavond Cosi fan tutte gezien... ik was onder de indruk. Ik vond de regie heel goed... de hoge verwachtingen werden ingelost. Gatell/ Fritsch zetten inderdaad een heel sterke prestatie neer. De stiltes kon ik echter wel smaken... mede door hun timing werkten ze ietwat bevreemdend. Introspectie, zowel bij de personages als bij het publiek. Wat mij betreft ondersteunden ze zo mee het opzet om hier een muzikale verkleedpartij te overstijgen. Wat de tempi betreft ga ik echter akkord. Al bij al voor mij samen met La Traviata de beste scenische productie in De Munt van dit jaar.
Wat ook een beetje bevreemdend werkte... inderdaad... de nieuwe invulling van de MM Bar. Niet dat ik iets heb tegen een champagnebar, maar wel jammer dat hiervoor de betere snelle hap en het uitgebreide assortiment dranken moet verdwijnen.

1

van laurens <laurens.liebens@...> op vrijdag 7 juni 2013 om 11:08

Ik lees een over het algemeen positieve recensie.
Slecht was het zeker niet, al had ik er meer van verwacht.
Het was ook inderdaad zeer positief dat er voor de verandering geen protagonist werd geëxcuseerd wegens ziekte en vervangen moest worden.
Ik zou misschien toch willen opmerken dat wat de orchestrale uitvoering betreft, de tempi bij wijlen problematisch traag waren. Ook die stille momenten bij de overgangen zijn mij niet geheel duidelijk, en rekken "het spektakel" nodeloos.
Deze mozart/da ponte joint venture leent zich volgens mij juist bij uitek om te sprankelen als een fris glas champagne, al was de muzikale omlijsting hier bij momenten niet meer dan een uitgebruist glas prosecco.
Over champagne gesproken: nu kan men in de MM bar nog enkel champagne verkrijgen onder de pauze.
"Vente rapide". Als jongere vond ik het daar nochtans een aangename en iets meer trendy plek om een snelle hap te eten en iets fris te drinken onder de pauze zonder te moeten aanschuiven in overbevolkte en oude foyer waar het dan ook nog eens 40°C is zoals in de zaal.