ti guarda dal Grande Inquisitor

La Gioconda in Parijs [terug]

Opmerkingen ...

5

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op maandag 13 mei 2013 om 13:37

Ik wilde net hetzelfde vragen! Inderdaad, wat de 73-jarige Leo Nucci nog presteert op vocaal EN dramatisch gebied! Bloedstollend! Die slotscene! (waarvan de Rigoletto-achtige monoloog trouwens gebist werd na de grootste en langste ovatie die ik in Luik al heb meegemaakt!). Maar het moet gezegd, ook sopraan Sofia Soloviy was vocaal en dramatisch impressionant! (alleen al de manier waarop ze steeds het podium opgevlogen kwam!). En ook tenor Giuseppe Gipali mocht er vocaal zijn. En ook hulde aan Verdi die met 'I due Foscari' reeds een 3/4 meesterwerk schreef. En hulde aan Luik die dit werk tenminste geeft! (Evenals volgend seizoen Attila!)

4

van wim <wim.verdonck@...> op maandag 13 mei 2013 om 12:50

dag Margo,

niet naar Luik geweest voor I due Foscari? Ik ben geen grote fan van fossielen, maar wat Leo Nucci vrijdagavond presteerde... de krasse zeventiger zong de rest bijna van het podium. Grote klasse! De oude Foscari is op zijn lijf geschreven. En we hebben een bisnummer gekregen, middenin de voorstelling! Nog nooit meegemaakt...

w.

3

van Nadine Laroy-Roeck <nadine.roeck@...> op zondag 12 mei 2013 om 14:52

We zitten met gemengde gevoelens na de voorstelling van 10 mei. Met een dergelijke cast zou het toch top klasse moeten zijn? De regie was ons bekend want dat gaat reeds jaren mee en verscheen ook op DVD. Violeta Urmana was niet in haar goede doen. We vinden dat de rol van La Gioconda haar niet goed ligt, haar hoogtes waren nogal schril. Alvarez was mooi lyrisch, maar het was goed voelbaar dat hij heel voorzichtig zijn aria's zong. Luciana d'Intino ging met het grootste applaus lopen en dat was terecht. Haar aria was werkelijk prachtig gezonden. Orlin Anastassov heeft ons teleurgesteld. We houden niet zo van overdreven luid zingen. Claudio Sgura was een zeer goede Barnaba. We hebben van de voorstelling genoten, maar zijn toch niet overweldigd.

2

van Margo <margo@...> op zaterdag 11 mei 2013 om 16:00

Jacques, Nadine, ik heb enkel op de site van de ONP gezien dat Murzaev definitief zijn medewerking afgezegd heeft, maar ik heb geen reden gevonden... Wat vonden jullie van de voorstelling ?

1

van jacques en nadine <nadine.roeck@...> op donderdag 9 mei 2013 om 9:36

Hier jacques en nadine uit schelderode
wij gaan op 10/05
Weet U soms waarom de bariton Murzaev al voor de repetities afgezegd heeft
Dat is toch een typische Verdi-bariton ?