ti guarda dal Grande Inquisitor

Idomeneo in Antwerpen [terug]

Opmerkingen ...

2

van Geert <geert.vancanegem@...> op maandag 19 april 2004 om 14:17

Inderdaad, was me dat slaapverwekkend. En spijtig want die productie heeft echt veel in huis maar het was wel duidelijk dat de herinstudering niet door Mc Vicar zelf gedaan werd (tja, dat komt ervan als de directie met iedereen ruzie maakt). Veel woorden hoeven er niet meer aan vuil gemaakt te worden, enkel dit : "Clémeur ga toch aub in op één van de zovele aanbiedingen uit het buitenland ..."
Het kan echt niet dat een opera-huis dat een paar jaar geleden nog op topniveau presteerde nu zulke wanprestaties brengt. En het is al een heel seizoen zo (met uitzondering van Kabanova, maar hiervoor is maar 1 persoon verantwoordelijk en dat is Carsen). Volgend seizoen ziet er op papier ook al alles behalve interessant uit (maar liefst drie concertante).
Hoop op beter ...
Geert

1

van wim <wim.verdonck@...> op maandag 19 april 2004 om 12:54

helemaal mee eens! idomeneo is op zich al een langdradig ding en tijdens de premiere in antwerpen konden enkel elettra en arabace mij bekoren. en ook ik dacht ook dat ilia met een keelontsteking rondliep. gelukkig was er de prachtige enscenering met mooie kostuums: jammer dat mc vicar ondertussen persona non grata is, tenzij clemeur werkelijk opstapt zoals hij dit weekend in de morgen suggereerde (promises, promises). maar de derde akte was er ook voor mij net te veel aan. ik was ook beter naar huis gereden.