ti guarda dal Grande Inquisitor

Opéra Royal de Wallonie 2013-2014 [terug]

Opmerkingen ...

3

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op vrijdag 26 april 2013 om 20:21

Nee, dat is waar. Onbekend kan ook wel meevallen, en bekend kan ook wel eens flink tegenvallen. Maar het is toch tekenend. Ik ben momenteel naar de Ring van Valencia aan het kijken. Man man, toch echt wel knap. Spijtig dat ik maar een simpel DVD-spelertje en scherm heb, dat ik het allemaal niet in de beste kwaliteit kan zien. Wel een bijzonder trage Ring. Rheingold duurt bijna 2 uur en 3 kwartier...

2

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op vrijdag 26 april 2013 om 10:14

Het is inderdaad opmerkelijk, die grote namen. Alleen, onbekende namen zijn niet noodzakelijk slecht (integendeel zelfs) en bekende namen worden niet noodzakelijk als goed bevonden door iedereen. In verband daarmee hou ik nu al mijn hart vast voor de bakken kritiek die de arme Debbie hoogst waarschijnlijk in deze colonnen weer over haar heen gaat krijgen na Fidelio... Wat me in contrast daarmee opviel was de opmerkelijke positieve kritiek die ze in OPERA MAGAZINE kreeg voor haar Fanciulla in Luik :
"En très bonne voix, Deborah Voigt domine magistralement un rôle qu'elle n'a abordé qu'en 2010, avec cette production......Si les aigus d'entrée sont un peu durs (vond ik ook) , la suite brille rapidement, tant dans la puissance et la rondeur retrouvée que dans une gamme de nuances de qualité...". Dat lijkt me heel wat genuanceerder dan ik hier te lezen kreeg. Maar goed...
Intussen valt het me op dat ze in Luik wel "onbekendere" werken durven geven : na I due Foscari dit seizoen (helaas concertant), Attila, La Gazetta... goed zo!

1

van Sven De Boecks <s.deboeck@...> op donderdag 25 april 2013 om 17:08

Christophe Rousset, Annick Massis, Ruggero Raimondi, Cinzia Forte, Franz Hawlata, Voigt ... Hoe doen ze het toch ? Dat snap ik niet? Krijgen die dan veel meer subsidies dan de Vlaamse Opera, of vergooien die hun geld aan over het paard getilde regisseurs?