ti guarda dal Grande Inquisitor

Les Troyens in Kinepolis [terug]

Opmerkingen ...

7

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op vrijdag 1 februari 2013 om 12:12

(voor wie dit nog leest) Ik heb die DVD (BluRay eigenlijk) van de Chatelet nog eens bekeken en, eerlijk is eerlijk, Antonacci acteert met formidabele overgave! Een beetje op de rand van het patetische maar haar rol is van die aard. Dit is qua inleving natuurlijk veel beter dan Debbie. En wellicht ook ietwat vocaal... Maar ik blijf erbij, om daarom de prestatie van Debbie 'erbarmelijk' te noemen, dat vind ik er zwaar over!

6

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op maandag 28 januari 2013 om 8:58

... en ook over Antonacci, die ikzelf ook als Cassandra gezien heb in de Chatelet in Parijs ( bestaat ook op DVD ) en die inderdaad zeker zo goed is als Debbie. We zijn het toch over een boel zaken eens! Hoera !

5

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op vrijdag 25 januari 2013 om 9:07

Maar nu ik over mijn eerste woede heen ben, wat Bryan Hymel en zeker Susan Graham ( fantastisch ! ) betreft ben ik het natuurlijk roerend eens !

4

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op vrijdag 25 januari 2013 om 8:52

Om Debbie 'erbarmelijk' te noemen - geen commentaar, ik zal maar beleefd blijven !

3

van Heinrich <hdegroote@...> op dinsdag 22 januari 2013 om 20:28

Onze Inquisitor kon het niet beter uitdrukken : Debbietje & haar totaal gebrek aan vereenzelviging met haar personage. Erbarmelijk was het !
Kon in november in Utopolis de Troyens van ROH Covent Garden zien (opvoering juni 2012) met Eva-Maria Westbroek (Dido), Bryan Hymel and Anna Caterina Antonacci (Cassandra) + Antonio Pappano.
Dat was klasse. Hoe die Cassandra geacteerd is en met alle fysieke inspanning ook nog pico-bello zuiver gezongen is, dat is top.

http://www.youtube.com/watch?v=CH0v86cffMA

Laat Debbie (zoals de US haar zo graag aanspreekt) daar maar eens in de lering gaan.

Gelukkig was deel 2 andere koek. Susan Graham tilde de voorstelling paar maten hoger en tot mijn genoegen zag ik Bryan Hymel weer dezelfde stralende performance neerzetten als in de ROH voorstelling van november.
Denk dat we ons gelukkig mogen prijzen dat hij last minute de laatste 4 voorstellingen in de MET heeft overgenomen nadat X (de naam ontsnapt me nu) er is uitgestapt en "met onmiddellijke ingang Les Troyens van zijn repertoire heeft geschrapt" (aldus diverse amerikaanse pers).

Voor wie later de DVD koopt : kijk uit naar de ROH-opvoering en laat die van de MET links liggen.

2

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op maandag 7 januari 2013 om 10:29

Ik vond het een werkelijk prachtige voorstelling! Ook het eerste deel! En ook Deborah Voigt vond ik indrukwekkend als Cassandra (maar dat blijft subjectief natuurlijk). En bijwijlen grootse koorbewegingen (soms misschien een beetje veel van het goede maar visueel toch heel mooi). Hymel inderdaad stralend; de meeste 'bijrollen' prachtig.
Maar hoogtepunt was inderdaad de Dido van Susan Graham! Men moet die evolutie gezien hebben van geliefde koningin (met haar sympatieke uitstraling!) tot passionele geliefde en tenslotte vernederde (dit wordt in deze enscenering nog eens extra benadrukt bij het vertrek van de Trojanen) en wanhopige vrouw. Daarbij vocaal formidabel!
En gelukkig ook een absoluut integrale uitvoering met alle balletten, die weliswaar het verhaal afremmen maar er nietemin bijhoren met hun prachtige orkestratie. Spijtig dat ook hier de 'scene van Sinoon' weggelaten was, maar laat dat ons plezier niet vergallen. Sorry, een mens mag toch wel eens enthousiast zijn,niet?

1

van ricci <riccifrederic@...> op maandag 7 januari 2013 om 0:01

Troyens enkel laatste gedeelte gehoord, Hymel zong inderdaad indrukwekkend maar was constant achter de maat van een irriterende fabio luisi die het grootste deel van inutile regrets tot één grote regret maakte voor Hymel die toch was ingevallen, een beetje meer flexibiliteit had wel gekund. Hymel is wel geen nieuwe Thill.....