ti guarda dal Grande Inquisitor

Waltraud Meier in de Munt [terug]

Opmerkingen ...

8

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op vrijdag 21 december 2012 om 19:00

Jammer voor U,vooral omdat U daardoor ERLKONIG gemist hebt, maar ja, als U de rest al zo teleurstellend vond zult U wel niets gemist hebben. Overigens zijn bisnummers vaak "lichtere" nummers, al kan men zich afvragen of Mozart zoveel "lichter" is - om over Schubert en Brahms te zwijgen. En 10 min van zijn kostbare tijd verliezen, o wee!

7

van PB <paulbrussel@...> op vrijdag 21 december 2012 om 2:52

Ook ik ben weggelopen zonder enig bisnummer gehoord te hebben, iets wat ik anders hoogst zelden doe. Ik vond het een zéér teleurstellend recital. Na "Ich bin der Welt..." nog iets lichts zingen vond ik al een doodzonde. Ik hoorde haar lang geleden prachtig zingen in de VARA-matinee in Tristan en Isolde; er is weinig moois meer van over, helaas. PB

6

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op dinsdag 18 december 2012 om 9:26

Een laatste trein om kwart na 10 ?! En mensen die tijdens het zingen ongestoord hun babbeltje voortzetten noem ik inderdaad "dat soort"! En wat die "zang"kunst betreft: misschien ben ik (en vele anderen) niet zo'n kenners maar U drukt zich wel graag lekker cynisch uit, niet?

5

van ricci <riccifrederic@...> op maandag 17 december 2012 om 19:05

how how 'dat soort mensen' da's een uitdrukking die enkel toebehoort aan Beatrix van Nederland...misschien moesten ze wel hun laatste trein halen? Misschien waren ze de zang'kunst' van Meier wel beu gehoord?

4

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op donderdag 13 december 2012 om 18:07

Ik erger me ook steeds aan dat soort mensen, maar ja, wat kan men eraan doen?

3

van gualtier Maldé <gualtier@...> op donderdag 13 december 2012 om 16:03

Om nog niet te spreken over de onbeleefderikken die al aan het vertrekken waren nog voor het derde bisnummer ingezet moest worden. Waarschijnlijk om zo als eerste hun jasje te kunnen afhalen aan de vestiaire. Het Muntpubliek ziet er altijd zeer chique uit, maar manieren moeten ze nog leren.

2

van gualtier Maldé <gualtier@...> op donderdag 13 december 2012 om 16:01

Inderdaad ijzige conclusie. Alleen zaten er in mijn buurt enkele 'primussen' in het publiek die de "oplossing" van het lied al "weggaven" nog voor Frau Meier de kans kreeg.. Hoe infantiel kan je eigenlijk zijn?

1

van Stefan Caprasse <stefan.caprasse@...> op donderdag 13 december 2012 om 9:35

Helemaal akkoord. Vocaal niet meer perfect, maar ZO doorleefd. Ik wil hier nog aan toevoegen: een ietwat ironisch gebrachte DER ANTONIUS VON PADUA FISCHPREDIGT en voor mij was ERLKONIG (bisnummer) een van de hoogtepunten (prachtige differentiatie van de 3 personnages, toenemende spanning, toenemende paniek van het kind en ijzige conclusie).