ti guarda dal Grande Inquisitor

Orlando in de Munt [terug]

Opmerkingen ...

4

van PB <paulbrussel@...> op vrijdag 4 mei 2012 om 22:53

Beste M, misschien dat ik

"Zijn Orlando heeft een hoge spektakelwaarde. Al blijft de basisklank van zijn stem vrij monochroom, toch weet hij te boeien met een ver doorgedreven tekstvertolking die culmineert in een verbluffende waanzinscène op het einde van het tweede bedrijf,"

wat 'onrecht' aan vond doen. Het woord "spektakelwaarde" heeft voor mij iets pejoratiefs, net als het woord monochroom, ook al kan ik me bij dat laatste wel wat voorstellen. Ik vond hem vooral ook geweldig en doorleefd acteren, van begin tot eind, en dat is niet heel courant bij operazangers.

Maar des te beter dat we het dus eigenlijk eens zijn!

3

van Margo <margo@...> op vrijdag 4 mei 2012 om 10:08

PB, ik ben volledig akkoord met je opmerking over Mehta. Ik begrijp je opmerking dan ook niet dat ik hem enig onrecht zou gedaan hebben...

2

van PB <paulbrussel@...> op vrijdag 4 mei 2012 om 1:03

PS: ik heb Mehta in première én gisteravond gehoord: beide keren zeer goed.

1

van PB <paulbrussel@...> op vrijdag 4 mei 2012 om 1:02

Eigenlijk vind ik dat hier wat onrecht aan Mehta wordt gedaan. Want deze productie draait toch voornamelijk rond hem: gedurende vier uren weet hij onwaarschijnlijk te boeien met stem en acteertalent; de andere stemmen vallen wat mij betreft zelfs weg tegenover hem, hoewel het bepaald niet slechte zijn...
De regie vond ik ondermaats en saai; een wat creatievere geest had daar véél meer van kunnen maken.
Jacobs met zijn orkest was als we gewend zijn, uitmuntend.

'Helaas' had ik de indruk dat Mehta zo goed was dat hij het niveau van De Munt inmiddels ontstijgt waardoor ik vrees dat we hem in Brussel niet meer zullen terugzien.