ti guarda dal Grande Inquisitor

Götterdämmerung in Kinepolis [terug]

Opmerkingen ...

4

van Bob Puers <puers@...> op donderdag 16 februari 2012 om 22:56

Hallo,

Volmondig eens met het statement : "Waltraud Meier. .... Haar bezorgdheid voor de goden en Brünnhilde zijn van haar gezicht af te lezen. Vocaal zet ze haar uitgebreide expressiemogelijkheden efficiënt in en spat de intensiteit van het scherm. "
Voor mij was dit inderdaad het topmoment, biezonder emotioneel, van de uitvoering. De expressie die ze uitstraalt rond de vertwijfeling en het smachten om Brunhilde tot andere gedachten te brengen blijven me beklijven. Deborah liet het zich welgevallen. Hoed af voor Waltraut Meier !!

König daarentegen, wat een stem, inderdaad, maar wel jammer van zijn ondermaats acteertalent. Daar zou zoveel meer inzitten....

Al bij al, geweldige enscenering. Lapage verdient meer van mij !

Bob

3

van Heinrich <hdegroote@...> op donderdag 16 februari 2012 om 19:15

Mooie opvoering inderdaad. Lang maar nergens vervelend. Debbie heeft zich dan toch kunnen waar maken maar ze blijft toch maatje te klein voor het orkest. Zeker als je dan inderdaad König bezig ziet/hoort.
Maar in Kinepolis Gent was er deze keer toch iets mis met het geluid.
Het stereo-beeld van het orkest was OK, maar de zangers moesten het precies stellen met 1 geluidspunt in het midden. Dit gaf bvb op einde 2e act een trio waar ze bijna onverstaanbaar in mekaar smolten en nauwelijks tegen het orkest op konden.
Dus toch een bravo voor de zangers, inclusief Debbie Voigt.

2

van roeck nadine <nadine.roeck@...> op maandag 13 februari 2012 om 8:36

enig minpunt vond ik de orkestratie
redelijk traag en soms te weinig volume
zeker in de rijnfahrt
had liever thieleman in de bak gehoord
maar de zangers bravo

1

van Willy Faes <willy.faes@...> op zondag 12 februari 2012 om 13:56

Beste Heer Inquisitor,

Ik kan me 100% verzoenen en terugvinden in uw commentaar over de Götterdämmerung in Kinepolis/Metropolitan. Schitterende vertoning en uitstekende productie en uitvoering.Bravo!