ti guarda dal Grande Inquisitor

The enchanted island in Metropolis [terug]

Opmerkingen ...

3

van Margo <margo@...> op dinsdag 24 januari 2012 om 15:48

De finale is uit "Judas Maccabaeus"... zie de link in de eerste alinea van mijn bespreking voor alle details.

2

van wim <wim.verdonck@...> op dinsdag 24 januari 2012 om 10:09

ach, afscheid nemen is voor velen moeilijk. ik herinner me de pijnlijke zia principessa van cossotto in luik en de gravin van de betreurde gorr in antwerpen. maar applaus zal verslavend werken, zeker?

1

van Heinrich <hdegroote@...> op maandag 23 januari 2012 om 23:14

"Benieuwd wat "Enchanted Island" in januari 2012 gaat geven" zei ik in november naar aanleiding van de Satyagraha-bespreking. En het was dus een mooie meevaller. Ik kan weinig anders dan de comments van onze gastheer hier beamen.
Wel had ik wat last om de diverse stukken te kunnen plaatsen maar das dus eigen fout. Daardoor ging mijn aandacht teveel naar de muziek ("raad es wat dit is") om volop het zangtalent te kunnen appreciŽren.
En dat het zangtalent er in alle gradaties bij zat is hier ook al terecht gesteld.
Echt spijtig om Neptunus/Placido zo pover te horen articuleren/ritmeren (in het Italiaans valt dat niet zo op als ge de taal niet kent, maar in het Engels ...). Er zijn niet alleen tijden van komen, ook van gaan. Maar als je dan als 160ste rol nog een God aan je repertorium kan toevoegen, dan kan je dat toch moeilijk laten liggen.
Dat het MET-publiek cult gevoelig is bewees het nog maar eens met 10-12s applaus nog voor Domingo 1 klank had ge-uit. Zeg me nu niet dat het simpelweg voor zijn verjaardag was ?! Het is em gegund maar 't is ook welletjes geweest.
En daarmee zijn we weer serieus aan het afwijken.
Dus mooie, geslaagde voorstelling in heel wat aspecten.
Enne ... van waar ken ik die finale nu ook weeral ?