ti guarda dal Grande Inquisitor

Les Huguenots in de Munt (2/2) [terug]

Opmerkingen ...

4

van Jan <jan_vdb@...> op dinsdag 28 juni 2011 om 12:22

@Ricci: Dat hangt van je smaak af... Ik vind Eric Cutler persoonlijk minstens even goed als John Osborn, zelfs iets emotioneler en minder genepen. Marlis Petersen is de absolute top en ook Philippe Rouillon kon me bekoren.
Toegegeven, Mireille Delunsch is misschien niet thuis in deze rol... Maar dat maakt haar nog geen slechte zangeres.

Wat de radio-uitzending betreft: applaus wordt regelmatig weggeknipt om de duur wat in te korten. Ik heb zelf intussen 7 van de 9 voorstellingen gezien (en ik zal ook numemr 10 en 11 zien) en het applaus was elke keer fantastisch.

3

van ricci <riccifrederic@...> op zondag 26 juni 2011 om 9:28

gisteren de radio uitzending gehoord, allez voor een deel dan toch. Vond Cutler nog zwakker dan osborn. Hij haalde het allemaal wel, maar het liet je volledig koud. Het applaus was voor alles erg matig -als er al applaus was- terwijl na sommige nummers de zaal zou moeten worden afgebroken, niet dus. Fanastische opera MAAR je hebt wel fantastische zangers nodig en die waren d'r niet En voor één keer dat de produktie me eigenlijk niet stoorde..

2

van Margo <margo@...> op zaterdag 25 juni 2011 om 23:33

Het klopt dat ze net voor de Bartholomeusnacht getrouwd is, maar het ging me niet zozeer om de "reine" maar wel om de "de Navarre". Voor dat ze met Henri de Navarre trouwt, is ze volgens mij nog een "de Valois".

Halverwege het derde bedrijf komt ze tussen in het duel en wordt ze ingeleid door Urbain met "Respectez la reine de Navarre". En pas op het einde van dat bedrijf laat Olivier Py haar trouwen met Henri.

Maar zoals gezegd, het is een pietluttig detail... en (zelfs een historische) opera is nog altijd geen geschiedenisles... eerder het tegendeel misschien.

1

van Jan <jan_vdb@...> op vrijdag 24 juni 2011 om 10:43

Hey Margo,
ik wil heel even kwijt dat de verwijzingen naar "Reine Marguerite" een fout zijn in het libretto, en geen fout van Olivier Py. Zowel in de opera als in de realiteit, huwt Marguerite met Henri III van Navarra net voor de Bartolomeüsnacht.
Aangezien de modale fransman haar kende als "la Reine Marguerite", en om niet van adelijke titel te veranderen in het midden van het werk, noemden Meyerbeer en zijn librettist haar vanaf het begin van de opera "koningin", zelfs als was ze slechts prinses.