ti guarda dal Grande Inquisitor

Les Huguenots in de Munt (1/2) [terug]

Opmerkingen ...

5

van Hugo Delava <hugo.delava@...> op maandag 20 juni 2011 om 14:10

Laten we inderdaad hopen dat deze voorstellingen van "Les Huguenots", los van de kwaliteit, een remonte van de Grand-Opéra in de Munt inluiden. In elk geval is "La muette de Portici" al gepland in een coproductie met de Opéra Comique.
Nog een tip voor liefhebbers van het genre: momenteel loopt in Stuttgart een herneming van de schitterende productie van "La Juive" die daar een tweetal jeer geleden in première ging. Schitterend artistiek niveau en een 90% volledige uitvoering van de partituur maken de verplaatsing meer dan de moeite waard ! En likt het dit jaar niet, in april 2012 staat de opera opnieuw gepland.
Gtz, Hugo

4

van Margo <margo@...> op zondag 19 juni 2011 om 10:01

De radio-uitzending volgende week is de opname van de voorstelling vandaag en die is met de eerste bezetting.

Ik heb die bezetting al gehoord tijdens de pre-generale repetitie en die is op bijna alle vlakken superieur aan deze tweede bezetting... maar daar zal ik volgende week over schrijven nadat ik ze in een "echte" voorstelling gehoord heb.

3

van ricci <riccifrederic@...> op zaterdag 18 juni 2011 om 21:29

hmm, ik was er ook vrijdag en in tegenstelling tot margo hoorde ik dikwijls zangers die helemaal niet opgewassen waren voor de rol. De page was academie van boom nivo, osborn ging volledig onderuit in het liefdesduet (stemtimbre is ook volledig veranderd sinds een jaar, dat gaat nog slecht aflopen), verschillende hoge noten (van quasi alle solisten gingen de mist in), de comprimario tenoren waren nog het beste, de marcel had wel goeie basnoten maar een houterig gefabriceerd midden en top register. Rouillon was de enige die duidelijk frans zong en dat na al die jaren carriere. Er waren verscheidene keren decalages tussen orkestbak en het toneel. Oh ja er werd ook wel wat behoorlijk gedetoneerd; de productie deed geen pijn alhoewel ik me vragen stel bij die 'homoscene' in de eerste akte. De laatste akte was ook een anti-climax en de zwakste van allemaal met die archie-achtige figuur die met houten kruisen op een gong sloeg. Decors magnifiek en kostuums ook.
Edoch de Hugenoten produktie van luik was beter en ook beter gezongen. En als men dan nog eens aan Corelli, Leech, Giordano, Sutherland, Sills, of Horne terugdenkt hoor je pas hoe sterk de aftakeling is van het zangersnivo.
Geen enkel moment kreeg ik rillingen want steeds was je op je hoede van wat komen zou, en het kwam, de cracks etc.
Er werd dan ook een weinig geboeh-ed (terechte boes) in de zaal wat veel wil zeggen want applaudiseren doet men toch al zou zelfs onckelinx de koningin hebben gezongen....Tsja de muziek is fantastisch maar je hebt er wel de juiste zangers voor nodig, die waren d'r niet.
Dit was geen casting from strenghth. Hopelijk zingt de 2de cast de radio-uitzending want nog eens 80 euro betalen doe ik niet.

2

van Basia Jaworski <blj@...> op zaterdag 18 juni 2011 om 19:16

Ik ga vrijdag de 24-ste en daar verheug ik mij enorm op!
Gelukkig geen Srebrenica, wat een opluchting!

1

van Lieneke Effern <lieneke@...> op zaterdag 18 juni 2011 om 18:46

De eerste keer (en laatste) keer dat ik deze opera zag was in de Duitstalige uitvoering in Berlijn eind jaren tachtig. Ik vond het toen meteen een prachtig werk en ik verheug mij bijzonder op de uitvoering in Brussel volgende zondag.