ti guarda dal Grande Inquisitor

IMKEB 2011 - Finale, dag 4 [terug]

Opmerkingen ...

5

van paulb <paulbrussel@...> op donderdag 26 mei 2011 om 23:07

Gisteren tijdens de plechtige prijsuitreiking door Fabiola in de muziekkapel werd bekend dat zowel de Nederlands- als de Franstalige publieksprijs is toegekend aan Elena Galitskaya.

4

van Margo <margo@...> op zondag 22 mei 2011 om 22:19

Die publieksprijs heet voluit de "Klara-Canvas-Cobraprijs"... dus vermoedelijk gegeven door mensen die naar klara luisteren, een rodeknopTV hebben of op internet kijken.

Het echte publiek heeft hierbij niets in de pap te brokken... behalve een minuscule bijdrage aan belastingsgeld om die 2500 euro te betalen. Maar over drie jaar heeft waarschijnlijk iedereen iets iPhone/Blackberry-achtigs en kan zo het PSK-publiek zijn stem uitbrengen, terwijl ze staan te wachten op de proclamatie !

3

van wim <wim.verdonck@...> op zondag 22 mei 2011 om 21:39

weet iemand hoe de "publieksprijs" eigenlijk toegekend wordt? galitskaya verdient die prijs dubbel en dik, maar aan mij heeft niemand iets gevraagd en ik was nochtans trouw publiek. waarschijnlijk stemmen via internet (waarbij ik mij de vraag stel hoe ik kan stemmen als ik in de zaal zit? en stemmen kan toch maar na de 4de avond als je iedereen gehoord hebt, zou ik zo denken) of de "rode knop" maar wat ik later op TV hoorde, was niet altijd hetzelfde dan dat wat er live in de zaal te horen was...). soit, prijzen en verdicten van de jury zijn zeer relatief. zerari hoorde in de halve finale te zitten, candelier en nahoun hoorden in de finales thuis en zharoff had bij de eerste 6 moeten zijn. maar dat is mijn zeer relatief en persoonlijk oordeel.

2

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op zondag 22 mei 2011 om 9:51

Kan me vinden in de uitslag, behalve wat doet 'Shushavov' daartussen???? Idd 'Zharoff' moest er zeker bij geweest zijn, voor wat mij betreft bij de eerste drie, maar ja de jury heeft altijd gelijk zeker?

1

van Margo <margo@...> op zaterdag 21 mei 2011 om 23:57

En de zes laureaten zijn:

1. Hong Haeran
2. Thomas Blondelle
3. Elena Galitskaya
4. Anaïk Morel
5. Konstantin Shushakov
6. Clémentine Margaine

Met als grote verrassing dat Elizabeth Zharoff er niet tussen zit...