ti guarda dal Grande Inquisitor

IMKEB 2011 - Finale, dag 3 [terug]

Opmerkingen ...

3

van Margo <margo@...> op zaterdag 21 mei 2011 om 18:32

Moderne microfoons zouden niet al te veel vervorming mogen geven. Maar gewoon het feit dat het geluid amper een meter van de zanger onderschept wordt, maakt dat de fragmenten die ik een dag later via internet hoor totaal anders klinken dan wat ik in de zaal hoorde... nadat het geluid tientallen meters door de lucht geprojecteerd werd.

Ik heb vandaag ook de commentaren beluisterd via cobra.be die de gasten bij Katelijne Boon gegeven hebben. En ik vind dat daar veel zinnigs gezegd wordt, waar ik grotendeels mee kan instemmen.

Het programma "De koningin van de nacht" is wel beter dan ik gevreesd had. Die alias-nummertjes zijn wle overbodig. De keuze van de daggast is niet altijd even geslaagd. De interventies van Annemie Struyf bijvoorbeeld waren niet echt relevant. En het camerawerk is ongetwijfeld "hip"... met onscherpe overgangen en kikvorsperspectieven waarmee ze proberen om de gasten zo onflatterend mogelijk in beeld te brengen (Clara Cleymans had waarschijnlijk geen kort rokje aangedaan als ze dat vooraf geweten had). En hoe halen ze het in hun hoofd om de meest comfortabele stoel denkbaar uit te kiezen om daar ons Erna in te zetten...

2

van ricci <riccifrederic@...> op zaterdag 21 mei 2011 om 17:36

Vreselijk laag nivo, althans te oordelen van achter de buis wat natuurlijk eigenlijk niet kan want stemmen worden altijd vervormd door de microfoon. Heel de klara/canvas tralalala d'r rond enerveert me ook totaal...enkele leuke stemmen maar geen wereldster tot nu toe. Parotte heeft wel iets maar dan als comprimario, soort van corena achtige basbariton.
ga vanavond toch met een oog kijken en met één oor luisteren tot ik 'rillingen over mijn rug ' krijg om het met jard van nes haar woorden te zeggen...

1

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op zaterdag 21 mei 2011 om 10:08

Voor mij de slechtste editie sinds 1988, wanneer voor de eerste keer zang in de wedstrijd is opgenomen.
Het Grand cru jaar was voor mij de editie van 2000.