ti guarda dal Grande Inquisitor

Die Walküre in Kinepolis [terug]

Opmerkingen ...

7

van Willy Faes <willy.faes@...> op donderdag 19 mei 2011 om 17:03

Beste Heer Marc de Palmenaer,

Ik ben blij dat u mijn enthousiasme betreffende de Metopera in kinepolis deelt.Ik vind dat we als opera-liefheber de laatste jaren toch verwend worden.En het initiatief van Kinepolis -opera wordt blijkbaar toch door vele fans gewaardeerd.Dit is luxe! Ik denk nog aan mijn jeugd ,toen ik in 1966 aan de Radio hing om Wagners Tristan vanuit Bayreuth, met Windgassen, Nilsson te beluisteren.En dan nog ergens op zolder omdat de huisgenoten niet zo gesteld waren op een hele avond Wagner.Dat is natuurlijk"prehistorie" maar ik was al zeer tevreden een stukje Bayreuth" life"te kunnen meemaken!
Het is inderdaad erg storend wanneer op bepaalde momenten de verbinding uitvalt.Ik ergerde me vreselijk toen in Don Carlos de sluier aria van Eboli door storingen werd verknald.Maar op enkele kleine storingen inKinepolis Brugge heb ik verder niet te klagen.
On danks dit alles betalen we dan toch "slechts" 20 euro voor een comfortabele zetel in de MET , en eens de vertoning van start gaat vergeet ik dat ik in de cinema zit.
Veel operaplezier en geniet van deze luxe-vertoningen.

6

van Thomas Meert <thomasmeert@...> op dinsdag 17 mei 2011 om 23:07

Het geluid in Brussel was abominabel en dit lag volgens mij aan de installatie in Kinepolis zelf; op het centrale speakerkanaal, dat de stemmen weergaf, zat er ruis, op de orkestklank (links en rechts) bijna nooit. De ruis zat ook al op de gesproken stemmen tijdens de reclame vooraf en heeft dus - denk ik - weinig te maken met de opname. Zeer jammer dat Kinepolis (of de Met) allesbehalve een HD sound weet te produceren, en dat voor een publiek dat nochtans bereid is tickets te kopen die stukken duurder zijn dan een gewoon filmticket. Misschien is deze site wel de ideale plek om die toeschouwers te verenigen en ons ongenoegen kenbaar te maken; kwestie van dit in het vervolg te vermijden.

Soit, het lukte gelukkig om hiervan abstractie te maken en ik heb van een zeer mooie Walküre kunnen genieten.

5

van Marc de Palmenaer <marcdepalmenaer@...> op dinsdag 17 mei 2011 om 10:52

Mr Faes, ik heb ook niks dan lof voor de zangers, en ben tevreden dat het nieuwe seizoen meer dan de moeite zal lonen, zelfs in Juni en juli kunnen we nog van 6 eerder opgenomen voorstellingen genieten op Zondag in de namiddag.
Waar ik het wel moeilijk mee heb,zijn de mankementen die zeker verleden Zaterdag overheersten hier in Gent, en hier schijnt het altijd erger te zijn dan in andere Kinezalen.
Ik heb gisteren een mail naar de directie gestuurd om te vragen dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.Vragen kost geen geld.
Groeten,
Marc.

4

van Willy Faes <willy.faes@...> op dinsdag 17 mei 2011 om 9:48

Wie nog kritiek heeft op deze uitzonderlijk schitterende Walküre blijft beter weg uit de opera.De eerste akt was van begin tot einde STERNSTUNDE.Wat een bezetting.Nooit hoorde en zag ik een beter tweelingkoppel.En ik heb nochthans heel wat Walkures meegemaakt.Wat een bezeztting! In Bayreuth zou men blij zijn met zulke stemmen.Jonas Kafmann is voor mij de beste en meest veelzijdige tenor van het ogenblik.

3

van Heinrich <hdegroote@...> op maandag 16 mei 2011 om 20:36

dus mag ik blij zijn dat ik in Kortrijk zat want daar liep het, op 2 haperingskes van 1-2sec in geluid na, vlotjes. Maar deze keer wel te luid in de stemmen, je kon soms de THD (wie kent dat nog ?-) horen. Dus tzullen inderdaad de microfoons geweest zijn.
Was ik na Rheingold niet gelukkig met Het Machien (had paar maand daarvoor van de Scala-voorstelling genoten bij concurrent Utopolis) dan ben ik nu wel gewonnen (bos, boom, paarden, berg+vuur ....) maar kheb dan ook de Scala-voorstelling in december gemist :-(
Deborah mag dan de de lieveling van de MET zijn en zich kostelijk amuseren met de "Ride" ze blijft helaas een maatje te klein voor deze voor de rest uitzonderlijke bezetting.
Het is het 1ste Abschied dat met echt getoucheerd heeft.
Kortom, ondanks alle (meestal technische) minnekes ben ik toch zeer te spreken over die Live in HD-toestanden die mijn opera-belevenissen nieuw perspectief hebben ingeblazen

2

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op maandag 16 mei 2011 om 20:10

Idd, het begint hier in Gent ook serieus op mijn zenuwen te werken.

1

van jacques en nadine <nadine.roeck@...> op maandag 16 mei 2011 om 16:30

de eerste act was in gent niet te aanhoren of te zien
om de haverklap
geen beeld of geen geluid
na de pauze was het perfekt
deborah kan deze rol niet aan en bryn begon in act 3 te roepen
de rest was perfekt
gisteren in essen ook walkure gezien
1000 maal beter en mooier
orchestraal met soltez uniek