ti guarda dal Grande Inquisitor

L'heure espagnole in Edinburgh

Als apertiefhapje serveerde het Royal Scottish National Orchestra onder leiding van Stéphane Denève Chabriers bekende España. Het voorgerecht bestond uit Iberts Escales... twee zuiderse orkestwerken ter voorbereiding van L'heure espagnole, een van Ravels meest kleurrijke partituren.

Foto

Usher Hall was veel minder gevuld dan op de andere avonden. Was het programma niet interessant genoeg, of was het concert gewoon te kort (alles bij elkaar duurde het ongeveer 1u45, inclusief pauze), of waren de zangers niet bekend genoeg ?

Sophie Koch is nochtans een natuurlijk kokette Concepcion, die nauwelijks naar haar partituur kijkt en speels interageert met haar mannelijke tegenspelers. Of zoals Ramiro een paar keer zingt: "Voilà ce que j'appelle une femme charmante".

Ramiro werd gezongen door de jonge bariton Johannes Weisser, die vooral mooi en zoetgevooisd klinkt maar nog wat meer vocale substantie kan gebruiken voor deze rol. Christopher Purves is daarentegen een perfecte Don Inigo. Concepcions andere minnaar Gonzalve was een stuk minder perfect. Gordon Gietz heeft een paar goede noten, maar klinkt vooral genepen. Zelfs de veel oudere tenor Keith Lewis klonk een stuk beter als Concepcions echtgenoot Torquemada.

Publicatie: donderdag 26 augustus 2010 @ 10:30
Rubriek: Opera

Recent RSS feed

Dietrich Henschel in de Munt

Vijf liederen voor en vijf liederen na de pauze was alles wat Dietrich Henschel gisteren zong in de Munt. Alles bij elkaar amper twintig minuten muziek... wat toch wel héél mager is voor een "liedrecital".

Liedrecital, 13-2-2018 17:04
3 opmerkingen

Petite Messe Solennelle in deSingel

Het is dit jaar een Rossini-jaar - hij overleed 150 jaar geleden - en deSingel begint dat jaar met een uitvoering van zijn Petite Messe Solennelle.

Oratorium, 10-2-2018 10:56
0 opmerkingen

Pelléas et Mélisande in Antwerpen

Pelléas et Mélisande behoort tot mijn absolute lievelingsopera's en ik keek dan ook vol verwachting uit naar de nieuwe productie bij Opera Vlaanderen. Het is een visueel mooie productie geworden, maar vocaal bleef ik toch enigszins op mijn honger zitten.

Opera, 3-2-2018 10:40
13 opmerkingen

Carmen in Luik

De Opera van Luik blijft volharden in de boosheid door ook lange opera's zoals Carmen pas om 20 uur te laten beginnen. Het werd bijgevolg weer een bijna-nachtvoorstelling, des te meer omdat de voorstelling met meer dan 20 minuten vertraging begon omdat het orkest moest wachten op de harpiste...

Opera, 31-1-2018 9:13
8 opmerkingen

Februari 2018

In februari staat vooral de nieuwe productie van Pelléas et Mélisande bij Opera Vlaanderen in de schijnwerpers. In Luik brengen ze met Le domino noir een rariteit. Bij de recitals kijk ik vooral uit naar Benjamin Appl die zijn Heimat-CD in het Brussels Conservatorium voorstelt.

Toekomstmuziek, 26-1-2018 18:03
0 opmerkingen

Simon Keenlyside in de Munt

Ze hadden al eerder moeten terugkeren naar de Munt, maar vorig seizoen hebben ze afgezegd. Vandaag waren Simon Keenlyside en Malcolm Martineau wel van de partij voor een gevarieerd liedrecital met liederen van Sibelius, Schubert, Wolf en Poulenc.

Liedrecital, 22-1-2018 23:15
2 opmerkingen

Il prigioniero en Das Gehege in de Munt

Il prigioniero en Das Gehege zijn twee eenakters van elk ongeveer drie kwartier lang die ik nog nooit gehoord had. De Munt brengt ze nu samen in een dramatisch tweeluik, geregisseerd door Andrea Breth en met Franck Ollu in de orkestbak.

Opera, 19-1-2018 17:00
3 opmerkingen