ti guarda dal Grande Inquisitor

Messiah in deSingel

Het Octopus Kamerkoor bestaat 10 jaar en viert dat met de Messiah. Met de uitstekende uitvoering in deSingel hadden ze zich geen mooier verjaardagsgeschenk kunnen wensen.

Foto

Het Octopus Kamerkoor zong vorig jaar al de Messiah in de Vlaamse Opera. Gisteren maakten ze weer indruk met hun mooie klank en knapperige articulatie. Een heftig gesticulerende Bart Van Reyn, tevens oprichter van het koor, was de dirigent.

Het solistenkwartet werd aangevoerd door de twee mannen. Jeremy Budd zingt moeiteloos de tenorpartij. Zelfs "Every valley shall be exalted" lijkt wel een lentewandeling. Hij kon ontroeren met een mezza voce "Thy rebuke hath broken His heart". Net zoals in Gent vorig jaar, was Josef Wagner weer de robuustheid zelve in zijn grote aria's.

Liesbeth Devos is een van de beloftevolle lyrische Belgische sopranen en zong een stralende "Rejoice greatly". Haar motor sputterde wel even in "I know that my Redeemer liveth". Voor de rest was het een voorbeeldige uitvoering met een subtiele tekstinterpretatie. De donkere stem van Sara Fulgoni contrasteerde mooi. In de laagte begint haar vibrato wat los te zitten, maar ook zij gaf een geëngageerde uitvoering.

Alles bij elkaar was het een mooie avond. Het podium stond ook vol microfoons, dus zal deze Messiah op een of andere manier wel te (her)beluisteren vallen.

Publicatie: zondag 4 april 2010 @ 10:26
Rubriek: Oratorium

Recent RSS feed

Dietrich Henschel in de Munt

Vijf liederen voor en vijf liederen na de pauze was alles wat Dietrich Henschel gisteren zong in de Munt. Alles bij elkaar amper twintig minuten muziek... wat toch wel héél mager is voor een "liedrecital".

Liedrecital, 13-2-2018 17:04
3 opmerkingen

Petite Messe Solennelle in deSingel

Het is dit jaar een Rossini-jaar - hij overleed 150 jaar geleden - en deSingel begint dat jaar met een uitvoering van zijn Petite Messe Solennelle.

Oratorium, 10-2-2018 10:56
0 opmerkingen

Pelléas et Mélisande in Antwerpen

Pelléas et Mélisande behoort tot mijn absolute lievelingsopera's en ik keek dan ook vol verwachting uit naar de nieuwe productie bij Opera Vlaanderen. Het is een visueel mooie productie geworden, maar vocaal bleef ik toch enigszins op mijn honger zitten.

Opera, 3-2-2018 10:40
13 opmerkingen

Carmen in Luik

De Opera van Luik blijft volharden in de boosheid door ook lange opera's zoals Carmen pas om 20 uur te laten beginnen. Het werd bijgevolg weer een bijna-nachtvoorstelling, des te meer omdat de voorstelling met meer dan 20 minuten vertraging begon omdat het orkest moest wachten op de harpiste...

Opera, 31-1-2018 9:13
8 opmerkingen

Februari 2018

In februari staat vooral de nieuwe productie van Pelléas et Mélisande bij Opera Vlaanderen in de schijnwerpers. In Luik brengen ze met Le domino noir een rariteit. Bij de recitals kijk ik vooral uit naar Benjamin Appl die zijn Heimat-CD in het Brussels Conservatorium voorstelt.

Toekomstmuziek, 26-1-2018 18:03
0 opmerkingen

Simon Keenlyside in de Munt

Ze hadden al eerder moeten terugkeren naar de Munt, maar vorig seizoen hebben ze afgezegd. Vandaag waren Simon Keenlyside en Malcolm Martineau wel van de partij voor een gevarieerd liedrecital met liederen van Sibelius, Schubert, Wolf en Poulenc.

Liedrecital, 22-1-2018 23:15
2 opmerkingen

Il prigioniero en Das Gehege in de Munt

Il prigioniero en Das Gehege zijn twee eenakters van elk ongeveer drie kwartier lang die ik nog nooit gehoord had. De Munt brengt ze nu samen in een dramatisch tweeluik, geregisseerd door Andrea Breth en met Franck Ollu in de orkestbak.

Opera, 19-1-2018 17:00
3 opmerkingen