ti guarda dal Grande Inquisitor

Schubertiade Schwarzenberg

Morgen begint de tweede sessie van de Schubertiade (de eerste is in juni). De Schubertiade is een Festival dat hoofdzakelijk het Duitse Lied in de schijnwerpers zet.

Dit festival werd opgericht midden de jaren '70 met Hermann Prey als drijvende kracht. Toendertijd speelde alles zich af in Hohenems, een stadje halverwege tussen Bregenz en Feldkirch in Oostenrijk. Later ging de Schubertiade door in Feldkirch en nog een aantal andere locaties in de buurt (Lindau, Schwarzenberg, ...), maar sinds een paar jaar gebeurt alles in Schwarzenberg... in het midden van het Bregenzer Wald. Zowat alle concerten gaan door in de Angelika-Kauffmann-Saal.

Gedurende twee weken komt iedereen die iets betekent als Liedzanger daar recitals geven. Gaande van Barbara Bonney en Thomas Quasthoff tot Ian Bostridge, Angelika Kirchschlager en Stephan Genz... om er maar enkele te noemen. Tussendoor wordt er nog een "Meisterkurs" gegeven door Dietrich Fischer-Dieskau...

Mocht ik ginder iets cyber-café-achtigs vinden, zal ik tussendoor wat commentaar geven bij wat ik gehoord heb.

Publicatie: dinsdag 27 augustus 2002 @ 22:41
Rubriek: Liedrecital

Recent RSS feed

Dietrich Henschel in de Munt

Vijf liederen voor en vijf liederen na de pauze was alles wat Dietrich Henschel gisteren zong in de Munt. Alles bij elkaar amper twintig minuten muziek... wat toch wel héél mager is voor een "liedrecital".

Liedrecital, 13-2-2018 17:04
3 opmerkingen

Petite Messe Solennelle in deSingel

Het is dit jaar een Rossini-jaar - hij overleed 150 jaar geleden - en deSingel begint dat jaar met een uitvoering van zijn Petite Messe Solennelle.

Oratorium, 10-2-2018 10:56
0 opmerkingen

Pelléas et Mélisande in Antwerpen

Pelléas et Mélisande behoort tot mijn absolute lievelingsopera's en ik keek dan ook vol verwachting uit naar de nieuwe productie bij Opera Vlaanderen. Het is een visueel mooie productie geworden, maar vocaal bleef ik toch enigszins op mijn honger zitten.

Opera, 3-2-2018 10:40
13 opmerkingen

Carmen in Luik

De Opera van Luik blijft volharden in de boosheid door ook lange opera's zoals Carmen pas om 20 uur te laten beginnen. Het werd bijgevolg weer een bijna-nachtvoorstelling, des te meer omdat de voorstelling met meer dan 20 minuten vertraging begon omdat het orkest moest wachten op de harpiste...

Opera, 31-1-2018 9:13
8 opmerkingen

Februari 2018

In februari staat vooral de nieuwe productie van Pelléas et Mélisande bij Opera Vlaanderen in de schijnwerpers. In Luik brengen ze met Le domino noir een rariteit. Bij de recitals kijk ik vooral uit naar Benjamin Appl die zijn Heimat-CD in het Brussels Conservatorium voorstelt.

Toekomstmuziek, 26-1-2018 18:03
0 opmerkingen

Simon Keenlyside in de Munt

Ze hadden al eerder moeten terugkeren naar de Munt, maar vorig seizoen hebben ze afgezegd. Vandaag waren Simon Keenlyside en Malcolm Martineau wel van de partij voor een gevarieerd liedrecital met liederen van Sibelius, Schubert, Wolf en Poulenc.

Liedrecital, 22-1-2018 23:15
2 opmerkingen

Il prigioniero en Das Gehege in de Munt

Il prigioniero en Das Gehege zijn twee eenakters van elk ongeveer drie kwartier lang die ik nog nooit gehoord had. De Munt brengt ze nu samen in een dramatisch tweeluik, geregisseerd door Andrea Breth en met Franck Ollu in de orkestbak.

Opera, 19-1-2018 17:00
3 opmerkingen