ti guarda dal Grande Inquisitor

Lucia di Lammermoor in Luik

De première van Lucia di Lammermoor in Luik begon ook met een minuut stilte naar aanleiding van de aanslagen in Parijs waarbij twee Luikenaars omgekomen waren. De productie van Stefano Mazzonis di Pralafera is mooi en verzorgd, de bezetting was een zware teleurstelling.

Foto

Als de Raimondo - gezongen door Roberto Tagliavini - de beste zanger van de avond is, dan heeft de voorstelling een probleem.

Gezien haar voorgeschiedenis had ik wel hoge verwachtingen voor de Lucia van Annick Massis, maar ze haalde niet het niveau van bijvoorbeeld een paar maanden geleden. Alle noten zijn er nog, maar ze hebben geen glans. In de hoogte klinkt ze breekbaar en de coloraturen worden omzichtig benaderd. Ook interpretatief bleef ze benedenmaats met bijvoorbeeld een scène met Enrico zonder vuur. Ik hoop dat ze gewoon een mindere dag had, want het zou spijtig zijn als zo'n mooie zangeres nu al uitgezongen zou zijn.

De rest van de bezetting kon me ook niet overtuigen. Celso Albelo zingt Edgardo met een redelijk robuuste stem maar benadert zijn hoge noten op onorthodoxe manier. Ivan Thirion zong een zwakke Enrico met een monotone stem die nauwelijks draagt. Pietro Picone was een Arturo om snel te vergeten... net als de rest van deze voorstelling.

Publicatie: woensdag 18 november 2015 @ 17:33
Rubriek: Opera

Recent RSS feed

Roderick Williams in Buxton

Er was één voorstelling van het Buxton Festival dat het bordje "sold out" gekregen had. Publiekslieveling Roderick Williams en de pianist Iain Burnside lieten gisteren het Pavillion Arts Centre vollopen voor een uitvoering van Schuberts Winterreise.

Liedrecital, 20-7-2018 9:22
0 opmerkingen

Ashley Riches en Katherine Broderick in Buxton

Het liedrecital gisteren was een duo-recital met bas-bariton Ashley Riches en sopraan Katherine Broderick. Aan de piano zat Simon Lepper.

Liedrecital, 19-7-2018 10:16
0 opmerkingen

Tisbe in Buxton

Eén van de kenmerken van het Buxton Festival is dat ze ook onbekende of zelden gespeelde opera's opvissen. De "pastorale opera" Tisbe van ene Giuseppe Antonio Brescianello past perfect in dat plaatje.

Opera, 18-7-2018 10:52
0 opmerkingen

Lucy Schaufer in Buxton

In het midden van Engeland, ongeveer 35 km ten zuidoosten van Manchester, ligt Buxton. Sinds 1979 organiseren ze er een festival dat een beetje aanvoelt als het Edinburgh Festival met zowel opera's, kamermuziek als liedrecitals, en er is zelfs een Fringe Festival dat als generale repetitie voor Edinburgh beschouwd wordt. Mijn eerste bezoek aan dit festival begon in het Pavilion Arts Centre met een recital van de mezzo Lucy Schaufer en haar pianist Huw Watkins.

Liedrecital, 17-7-2018 19:24
0 opmerkingen

Oberst Chabert in Bonn

Het seizoen van de opera van Bonn was het seizoen van de rariteiten met in het begin Penthesilea van Schoeck en op het einde Oberst Chabert van Hermann Wolfgang von Waltershausen... een opera en componist waar ik nog nooit van gehoord had.

Opera, 14-7-2018 9:22
4 opmerkingen

I due Foscari in Bonn

De opera van Bonn heeft de afgelopen jaren telkens een vroege opera van Verdi geprogrammeerd. De laatste in de reeks is I due Foscari.

Opera, 13-7-2018 9:09
0 opmerkingen

Eine Nacht in Venedig in Essen

Na Die Fledermaus is Eine Nacht in Venedig ongetwijfeld Strauss' bekendste operette. Anderhalf jaar geleden heeft het Brussels OperetteTheater het nog opgevoerd, maar in de praktijk moet je ervoor naar Duitsland... Essen bijvoorbeeld.

Operette, 12-7-2018 8:55
0 opmerkingen

Anke Herrmann in het Théâtre des Martyrs

Net zoals vorig jaar heeft de Mozartiade weer een recital geprogrammeerd met sopraan Anke Herrmann en pianist Lucas Blondeel. Het was iets om naar uit te kijken en ze stelden niet teleur.

Liedrecital, 7-7-2018 8:57
0 opmerkingen

Cosi fan tutte in het Théâtre des Martyrs

Het festival Midsummer Mozartiade is aan zijn derde editie toe. Na Nozze en Don Giovanni lag het voor de hand dat ze nu de derde Da Ponte-opera, Cosi fan tutte, zouden brengen.

Opera, 6-7-2018 13:27
0 opmerkingen