ti guarda dal Grande Inquisitor

De Munt 2015-2016

Zoals bekend, gaat de Munt op het einde van het huidige seizoen dicht voor renovatiewerken. Die zouden tot in het voorjaar van volgend jaar duren. Maar de meeste voorstellingen van het nieuwe Muntseizoen 2015-2016 zullen dus elders doorgaan...

FotoDe Munt heropent eind maart met Berlioz' Béatrice et Bénédict in een regie van Richard Brunel. Er zal vrij omgegaan worden met het werk, de aria's zullen door elkaar gegooid worden en nieuwe teksten bedacht. Er is meteen een dubbele bezetting voorzien met Stéphanie d'Oustrac en Michèle Losier (Béatrice), Julien Dran en Sébastien Droy (Bénédict), en Anne-Catherine Gillet en Sophie Karthäuser (Héro). Daarna volgt een herneming van de Carsen-productie van Mitridate met Christophe Rousset in de orkestbak en met Michael Spyres in de titelrol.

Het seizoen wordt afgesloten met een creatie van Mark Grey, gebaseerd op Frankenstein. La Fura dels Baus zal de regie doen, met Scott Hendricks als Frankenstein en Malena Ernman als een verrassende keuze voor het Monster.

Tijdens de sluiting, zullen drie voorstellingen opgevoerd worden in het Koninklijk Circus. Het seizoen begint met L'elisir d'amore in de strandproductie van Damiano Michieletto uit Madrid. Dmitry Korchak en Antonio Poli alterneren als Nemorino, idem voor Olga Peretyatko en Anne-Catherine Gillet als Adina. La Vestale van Spontini in de productie van Eric Lacascade (een paar jaar geleden te zien in het Théâtre des Champs-Elysées) speelt ook in het Circus... met Alexandra Deshorties als Julia, Yann Beuron als Licinius en Sylvie Brunet-Grupposo als La Grande Vestale. Tenslotte komt René Jacobs weer met een rariteit ter vervanging van de gesneuvelde Monteverdi-cyclus: L'Opera Seria van ene Florian Leopold Gassmann.

Twee modernere werken staan ook op het programma. Powder her face van Thomas Adès (een tiental jaar geleden reeds door de Vlaamse Opera opgevoerd) speelt in de Hallen van Schaarbeek, in een regie van Mariusz Trelinski en met Allison Cook als de Duchess. To be sung van Dusapin zal te zien zijn in Flagey in een regie van Sjaron Minailo met Marisol Montalvo en de terugkeer van Dale Duesing als Speaker.

Drie concertante opera's in het PSK maken het plaatje volledig. In de eindejaarsperiode is dat Hänsel und Gretel met Gaëlle Arquez en Talia Or in de titelrollen, en Georg Nigl als de Heks. De Demon van Anton Rubinstein is ook een rariteit, Kostas Smoriginas zingt de titelrol. En Evelino Pidò zal Adriana Lecouvreur dirigeren, met Lianna Haroutounian (Adriana), Andrea Carè (Maurizio) en Daniela Barcellona (Principessa di Bouillon).

Publicatie: woensdag 18 maart 2015 @ 22:07
Rubriek: Toekomstmuziek

Recent RSS feed

Dietrich Henschel in de Munt

Vijf liederen voor en vijf liederen na de pauze was alles wat Dietrich Henschel gisteren zong in de Munt. Alles bij elkaar amper twintig minuten muziek... wat toch wel héél mager is voor een "liedrecital".

Liedrecital, 13-2-2018 17:04
3 opmerkingen

Petite Messe Solennelle in deSingel

Het is dit jaar een Rossini-jaar - hij overleed 150 jaar geleden - en deSingel begint dat jaar met een uitvoering van zijn Petite Messe Solennelle.

Oratorium, 10-2-2018 10:56
0 opmerkingen

Pelléas et Mélisande in Antwerpen

Pelléas et Mélisande behoort tot mijn absolute lievelingsopera's en ik keek dan ook vol verwachting uit naar de nieuwe productie bij Opera Vlaanderen. Het is een visueel mooie productie geworden, maar vocaal bleef ik toch enigszins op mijn honger zitten.

Opera, 3-2-2018 10:40
13 opmerkingen

Carmen in Luik

De Opera van Luik blijft volharden in de boosheid door ook lange opera's zoals Carmen pas om 20 uur te laten beginnen. Het werd bijgevolg weer een bijna-nachtvoorstelling, des te meer omdat de voorstelling met meer dan 20 minuten vertraging begon omdat het orkest moest wachten op de harpiste...

Opera, 31-1-2018 9:13
8 opmerkingen

Februari 2018

In februari staat vooral de nieuwe productie van Pelléas et Mélisande bij Opera Vlaanderen in de schijnwerpers. In Luik brengen ze met Le domino noir een rariteit. Bij de recitals kijk ik vooral uit naar Benjamin Appl die zijn Heimat-CD in het Brussels Conservatorium voorstelt.

Toekomstmuziek, 26-1-2018 18:03
0 opmerkingen

Simon Keenlyside in de Munt

Ze hadden al eerder moeten terugkeren naar de Munt, maar vorig seizoen hebben ze afgezegd. Vandaag waren Simon Keenlyside en Malcolm Martineau wel van de partij voor een gevarieerd liedrecital met liederen van Sibelius, Schubert, Wolf en Poulenc.

Liedrecital, 22-1-2018 23:15
2 opmerkingen

Il prigioniero en Das Gehege in de Munt

Il prigioniero en Das Gehege zijn twee eenakters van elk ongeveer drie kwartier lang die ik nog nooit gehoord had. De Munt brengt ze nu samen in een dramatisch tweeluik, geregisseerd door Andrea Breth en met Franck Ollu in de orkestbak.

Opera, 19-1-2018 17:00
3 opmerkingen